Ga door naar hoofdcontent
Agenda2nd UN-World Geospatial Information Congress (UNWGIC)

2nd UN-World Geospatial Information Congress (UNWGIC)

CategorieInternationaal
Datum10 oktober 2022 - 14 oktober 2022
LocatieNovotel Hyderabad Convention Centre, Hyderabad India
Dit evenement is al geweest.

Het tweede United Nations World Geospatial Information Congress (UNWGIC) wordt van 10-14 oktober 2022 gehouden in Hyderabad, India. Het overkoepelende thema van dit congres is Geo-Enabling the Global Village: No one should be left behind.

Het congres wordt georganiseerd door het secretariaat van het UN Committee of Experts on Global Geospatial Information Management (UN-GGIM) in opdracht van het ministerie van Wetenschap en Technologie van India en het departement Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (DESA).

Het UNWGIC is gericht op een brede dialoog over het wereldwijde beheer van geospatiale informatie voor sociale, economische en milieu-ontwikkeling. Daartoe wil het een internationale gegevens- en geografiegemeenschap opbouwen en de communicatie, het begrip, de kennis en de toepassing van geospatiale informatie verbeteren om lokale, regionale en mondiale uitdagingen aan te pakken.

Het evenement bestaat uit een driedaags plenair congresprogramma (11-13 oktober) en duurt in totaal een week (10-14 oktober). Het omvat diverse mondiale en regionale bijeenkomsten, workshops, leerevenementen, bijeenkomsten van deskundigen en nevenevenementen, waaronder de elfde plenaire bijeenkomst van het Regionaal Comité van de Verenigde Naties voor het beheer van wereldwijde geospatiale informatie voor Azië en de Stille Oceaan (UN-GGIM-AP), alsmede de jaarvergadering van het uitgebreide UN-GGIM-bureau.

Aanmelden voor het UNGWIC kan vanaf begin augustus 2022. Kijk voor meer informatie op de congreswebsite.