Ga door naar hoofdcontent
AgendaAHN en Beeldmateriaal congres

AHN en Beeldmateriaal congres

CategorieKennissessie
Datum9 mei 2023
Tijd09:30 - 17:00 uur
LocatieMariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Op 9 mei organiseert AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland) het AHN en Beeldmateriaal congres in Amersfoort.

Er is om 10 uur een plenaire interactieve sessie, gevolgd door vier tracks met presentaties over de volgende onderwerpen:

Inwinning en kwaliteit
Sensoren veranderen in rap tempo, steeds meer leveranciers beschikken over gecombineerde sensoren, gebruikerswensen veranderen al even snel mee, maar wellicht leveren de losse sensoren wel betere producten?

Presentatie en Distributie
We verzamelen met z’n allen steeds meer data. Maar hoe stimuleer je het gebruik van al die data voor hele diverse gebruikersgroepen. De een wil even een snelle inspectie van een bepaalde omgeving, de ander gaat m.b.v. AI aan de slag met de data zelf.

Gebruik en Toepassingen
AHN en Beeldmateriaal zijn beide beschikbaar als open data. Deelnemers hebben een duidelijk belang bij die data, maar ook die belangen veranderen voortdurend. Daarnaast zijn er heel veel partijen die gebruik maken van de open data voor allerlei maatschappelijke thema’s. In deze track zijn we opzoek naar een breed pallet van toepassingen met een maatschappelijk karakter.

Karteren in 2030
Van oudsher werd en wordt nog steeds veel gekarteerd op basis van stereofoto’s met een stereokarteerstation om aan de nauwkeurigheidseisen te kunnen voldoen. Door ontwikkelingen in de inwinning en het beschikbaar komen van andere datasets zou deze methode wel eens kunnen veranderen.

Inschrijven voor het congres kan online. Deelname is kosteloos.