Ga door naar hoofdcontent
AgendaCAAD Futures 2023

CAAD Futures 2023

CategorieInternationaal
Datum5 juli 2023 - 7 juli 2023
LocatieTU Delft Faculty of Architecture and the Built Environment, Julianalaan 134 (Building 8), 2628 BL Delft
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

In Delft is van 5 t/m 7 juli de CAAD Futures 2023: de tweejaarlijkse internationale conferentie over computerondersteund architectonisch ontwerp.

Architectonisch ontwerpen is gebaseerd op interconnecties tussen verschillende kennisdomeinen en schalen. Datasets worden een steeds krachtigere bron voor het wetenschappelijk begrip van de huidige en toekomstige gebouwde omgeving en haar onderlinge verbindingen. Interdisciplinaire grenzen vervagen op de gedeelde grond van data. Datasets faciliteren continuïteit over schalen heen, van territoriale en stedelijke schalen tot de schaal van bouwcomponenten, materialen en daarbuiten. Naast kansen ontstaan er ook nieuwe vragen: onderzoeken naar de implicaties van het verzamelen van gegevens, de kwaliteit, geldigheid en versiebeheer van datasets, naar manieren om informatie te hergebruiken, het meten en beperken van vertekeningen, het vastleggen van de implicaties voor beleid en ethische bezwaren zijn slechts enkele van de openstaande vragen die gezamenlijk moeten worden aangepakt.

De CAAD Futures Foundation speelt een belangrijke wereldwijde rol in het bevorderen en documenteren van onderzoek en bestaat uit een rijk geschakeerde gemeenschap in verschillende regionaal gerichte groepen. In de afgelopen jaren vond CAAD Futures plaats in Los Angeles (2021), Daejeon (2019), Istanbul (2017), São Paulo (2015), Shanghai (2013), en nog veel meer. De eerste editie vond plaats in Delft in 1985 en voor de 20e editie keert de conferentie daar naar terug.

Hoewel de conferentie ‘hybride’ wordt georganiseerd en dus ook online is te volgen, beveelt de organisatie ten zeerste aan er fysiek naartoe te gaan.

Kijk op de conferentiewebsite voor meer informatie en aanmelden.