Ga door naar hoofdcontent
AgendaDag van de Ontwerpkracht

Dag van de Ontwerpkracht

CategorieNetwerkbijeenkomst
Datum6 juli 2023
Tijd08:30 - 18:00 uur
LocatieTheater Zuidplein, Gooilandsingel 95, 3083 DP Rotterdam
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Verbeeldingskracht is een onmisbare schakel tussen het maatschappelijk debat en bestuurlijke besluitvorming. Daarover gaat de Dag van de Ontwerpkracht op 6 juli.

Minister Hugo de Jonge gaat op deze dag in gesprek over de lange termijnkeuzes die in de nieuwe Nota Ruimte landen. Hoe staan keuzes voor de lange termijn in relatie tot actuele opgaven? Naast de presentatie van ‘Wat als…’ verkenningen naar de verbeelding van Nederland in 2100 wordt in verschillende inhoudelijke masterclasses verder ingegaan op actuele nationale, regionale en lokale opgaven. De dag vindt plaats in het Theater Zuidplein in Rotterdam.

Er komen tientallen sprekers over diverse aspecten van het ruimtelijk ontwerpen aan het woord. Bovendien reikt de minister de bokaal van Platform Mooi NL uit aan een persoon die vanuit zijn of haar professie zich heeft ingezet voor het positioneren en stimuleren van ontwerpkracht.

De Dag van de Ontwerpkracht wordt georganiseerd door het Platform Ontwerp NL (NVTL, BNSP, BNA, BNI, Koninklijke NLingenieurs, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool).

Registreren kan hier, leden van genoemde verenigingen hebben gratis toegang.