Ga door naar hoofdcontent
AgendaWebinar EGMS: introductie van de European Ground Motion Service

Webinar EGMS: introductie van de European Ground Motion Service

CategorieInternationaal
Datum2 maart 2023
Tijd11:00 - 12:00 uur
LocatieOnline
Inschrijven
Dit evenement is al geweest.

Eerste van een reeks van vijf thematische webinars over het gebruik van de European Ground Motion Service (EGMS). De webinars worden georganiseerd door het team van de Europese Copernicus Land Monitoring Service (CLMS).

EGMS is een nieuwe (kosteloze) satelliettoepassing die bodembewegingen in Europa met millimeterprecisie in kaart brengt. Daarmee zijn bijvoorbeeld grondvervorming, geologische gebeurtenissen en plaatselijke bodemverzakkingen te monitoren. De data komen van de Sentinel-1 satelliet uit het Copernicus programma en worden eens per jaar geüpdatet.

Het eerste webinar gaat over het belang van bodembewegingen, de onderliggende technologie van EGMS, en introductie van de EGMS-producten en enkele van hun toepassingen. Ook wordt gedemonstreerd hoe je toegang krijgt tot de producten.

Komende webinars:

  • Woensdag 29 maart: EGMS en de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen
  • Woensdag 19 april: EGMS en geologische gevaren
  • Dinsdag 16 mei: EGMS en aanpassing aan het klimaat
  • Woensdag 7 juni: EGMS, stedelijke gebieden en infrastructuur

Alle webinars beginnen om 11.00 uur CET (10.00 uur GMT) en duren een uur, inclusief een live vragenronde. Na elk webinar zullen de presentaties en relevante discussiepunten op de CLMS-website worden geplaatst.

Inschrijven

De webinars zijn bedoeld om het begrip van EGMS te bevorderen en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Registratielinks voor de webinars komen telkens een maand voor elk evenement beschikbaar. Meer informatie op de CLMS website.