Ga door naar hoofdcontent
AgendaFIG Workshop LADM

FIG Workshop LADM

CategorieInternationaal, Kennissessie, Netwerkbijeenkomst, Onderwijs, Partnerbijeenkomst
Datum24 september 2024 - 27 september 2024
LocatieKuching, Maleisië
Afbeelding FIG Workshop LADM

De twaalfde Internationale FIG Workshop on the Land Administration Domain Model & 3D Land Administration zal plaatsvinden in Kuching, Maleisië, van 24 tot en met 26 September 2024.

Het is een joint event met de Malaysian Geoinformation Week, de Annual Meeting FIG Commission 5 – Positioning/ Measurement, de Annual Meeting FIG Commission 7 – Cadastre/ Land Management, en het UN Habitat Social Tenure Domain Model, STDM.

Doel van de workshop

De workshop wil experts uit de industrie, de overheid en de academische wereld samenbrengen om LADM- en/of 3D LA-gerelateerde ontwikkelingen te presenteren en te bespreken. Dat gebeurt onder meer met live-demonstraties van LADM-implementaties (operationele systemen, pilots, prototypes). De workshop zal ook informele of gewoonterechten (beperkingen, verantwoordelijkheden) behandelen die in veel landen bestaan, naast de meer formele rechten die worden geregistreerd. UN-Habitat maakt in 17 landen gebruik van de LADM-specialisatie STDM (Social Tenure Domain Model) om deze informele/gewoonterechten te registreren. Ook de SOLA (Solutions for Open Land Administration)/Open Tenure van de VN-FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie) en de MAST-informatiemodellen (Mobile Applications to Secure Tenure) van USAID zijn allemaal gebaseerd op LADM.

Implementatie-ervaringen delen?

Sprekers die hun ervaringen over de implementatie willen delen, zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Deze workshop zal solide input leveren voor het deel ‘Implementatie’ van Editie II van LADM, dat in samenwerking met OGC zal worden ontwikkeld. De workshop moet het mogelijk maken belangrijke keuzes te maken, zoals de technische coderingen. De deadline voor het indienen van uitgebreide samenvattingen van 500 -1000 woorden is 1 juni 2024. Wanneer geaccepteerd, dient de aanvrager een volledige paper indienen vóór 15 augustus 2024.

https://gdmc.nl/3DCadastres/workshop2024/
https://www.geoinfo.utm.my/geoweek/