Ga door naar hoofdcontent
AgendaGeoNovation KaartViewer Inspiratie Dagen

GeoNovation KaartViewer Inspiratie Dagen

CategorieNetwerkbijeenkomst
Datum31 oktober 2023 - 1 november 2023
Tijd10:00 - 16:30 uur
LocatieHotel Asteria Venray, Maasheseweg, Venray
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

GeoNovation organiseert op 31 oktober en 1 november 2023 de jaarlijkse GeoNovation KaartViewer Inspiratie Dagen. De locatie dit jaar is Hotel Asteria in Venray (aan de A73).

De KaartViewer van GeoNovation stelt organisaties in staat om op een gebruiksvriendelijke manier zelf geodata te publiceren, zowel voor eigen medewerkers als voor externe doelgroepen. Daarbij speelt open source software, zoals QGIS en GeoServer een belangrijke rol. Meer dan 100 organisaties maken al gebruik van KaartViewer, waaronder gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV), Fietsplatform/Wandelnet, Sweco, Rijkswaterstaat, belastingsamenwerkingen, groenbeheerders, etc.

Nieuwe suite

Tijdens een dagvullende programma op 31 oktober lanceert GeoNovation de vernieuwde ‘KaartViewer Suite’, met functionaliteiten zoals 3D pointclouds, self service webbased GIS en datagedreven werken. Verder worden onder meer de volgende thema’s behandeld:

  • De beste cloudstrategie
  • Datagedreven werken
  • Informatiebeveiliging
  • Organisatiebreed inzetten van geo
  • Klaar voor 3D data
  • Op basis van elk geo-fundament
  • Flexibele configuratiemogelijkheden

Gastsprekers van verschillende organisaties komen hierover aan het woord, waaronder Quarant, Ateron en KuiperCompagnons.

Workshopdag

Op 1 november is er een workshopdag voor klanten. Daarbij staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Introductie nieuwe KaartViewer 3D & 3D datasets
  • DataPortaal & KaartVerhaal

De ervaring van de afgelopen 10 edities leert dat de KaartViewer Inspiratie Dagen gezellige inspirerende dagen zijn, waarbij er genoeg ruimte is om te netwerken. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Deelname aan de KaartViewerdag op 31 oktober is kosteloos en iedereen is welkom. De workshops op 1 november zijn exclusief toegankelijk voor beheerders en gebruikers van KaartViewer en zijn niet kosteloos.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort via de website van GeoNovation.