Ga door naar hoofdcontent
AgendaGeoStrategieDag 2024

GeoStrategieDag 2024

CategorieNetwerkbijeenkomst
Datum5 september 2024
Tijd10:00 - 17:30 uur
LocatieFort Honswijk, Tull en 't Waal
Deelnemers130
Afbeelding GeoStrategieDag 2024

Sinds het tienjarige bestaan van de KennisKring in 2021 organiseert Ruimteschepper jaarlijks in september een GeoStrategiedag. Het doel is om in te zoomen op een aantal thema’s die van belang zijn in de strategische- en beleidsplannen voor informatiemanagement, geodata -organisatie, -processen en -systemen.

In 2024 staan AI & GEO en Datastrategie in de spotlights. Je leest het goed: AI & GEO, in die volgorde. Dat is iets anders/meer dan GeoAI. Disruptive? Gamechanger? Alle applicaties op zijn kop? En dan datastrategie. Hadden we al niet lang, lang geleden ‘data op orde’ als missie? Hier gaat AI ons niet in alles helpen. Sterker nog: het kan verergeren. Ontwikkelingen als het DSO en CORE/BORius laten de pijn zien van kwalitatief ondermaatse data.

Waterliniefort

Zoals elk jaar vindt de GeoStrategieDag plaats op een Waterliniefort. Dit jaar is dat Fort Honswijk, oftewel Het Nachtfort aan de Lek, bij Tull en ’t Waal. Er zijn rondleidingen voor en na de programmadag.

Programma

Ruimteschepper belooft ‘bekende en onbekende deskundigen en inspirators’. Meer verklappen zij nu nog niet, maar: ‘ga er vanuit dat je ‘s-middags ook zelf aan zet mag en kan zijn in kennisdeling’. De programmering is na de inloop het eerste netwerk moment een aantal key-notes in de ochtend en na de lunch volgt in twee parallel sessies met uitwerkingen en workshops de verdieping. We besluiten de inhoud met een aansprekende inspirerende plenaire keynote middag. We praten na, netwerken door tijdens de rondleidingen en de borrel. Voor wie files wil ontwijken en voor wie nog niet iedereen heeft gesproken is er een lopend buffet om de dag mee te besluiten.

09:00 Inloop & Rondleiding Het Nachtfort
10:00 Welkom & Inleiding
10:15 Key-notes
12:15 Lunch
13:00 Middagprogramma (2 paralleltracks AI&GEO + Datastrategie) incl. theepauze
16:30 Plenaire inspiratie presentatie
17:00 Borrel & Rondleiding Het Nachtfort
18:00 Borrel & Walking dinner
19:30 Afsluiting