Ga door naar hoofdcontent
AgendaGeoStrategieDag & DSO Hackaton

GeoStrategieDag & DSO Hackaton

CategoriePartnerbijeenkomst
Datum14 september 2023
Tijd10:00 - 17:00 uur
LocatieFort Lent, Bemmelsedijk 4, 6663 KZ Lent/Nijmegen
Dit evenement is al geweest.

Op 14 september organiseren Ruimteschepper, GeoExperts, NieuwlandGeo en GeoBIMexperts de GeoStrategieDag 2023 in Fort Lent (bij Nijmegen). Tegelijkertijd wordt er een nieuwe DSO Hackaton gehouden, met inbreng van het Kadaster.

Tijdens het ochtenprogramma zijn er key-notes over Zicht op Nederland vanuit BZK, Informatiemanagement als topsport en de impact van de Omgevingswet en daarmee ook die van geo-informatie op de de nieuwe eisen rondom onder andere participatie.

Het middagprogramma bevat 3 parallel-tracks met een zeker DIY karakter:

  • Naar een gezamenlijk geo-datafundament; presentaties & workshops
  • Arbeidsmarkt & opleidingen; kennis en competentie ontwikkeling
  • Locatie Intelligentie in bedrijfsprocessen ism marktpartijen

Tijdens de plenaire afsluiting worden deelnemer trakteerd op een uitgebreide unieke, boeiende en spectaculair beeldende presentatie over 3D-GeoInformatie in het oude Egypte. De dag wordt besloten met een borrel en walking diner voor een ruim napraat en netwerkmoment (en het ontlopen van de files).

DSO Hackaton

Tegelijkertijd met de Geostrategiedag vindt de DSO-HACKATON plaats rondom het Open Stelsel Derden Omgevingswet, onder begeleiding van het team Omgevingswetdiensten & Ruimtelijke plannen van het Kadaster.

De omgevingswet wordt per 1 januari van kracht. Zijn we er qua RO-processen, Geo-Informatiehuishouding, kennisontwikkeling en (interne) producten al klaar voor?

De hackaton is toegankelijk voor softwareontwikkelaars en technisch consultants die bekend zijn met het programmeren met API’s. Deelname in teamverband is daarbij welkom, bijvoorbeeld samen met een klant/gebruiker, informatieanalist, architect of business developer. Voorbereiding van de use case is wel raadzaam.

Aanmelden voor de GeoStrategieDag en/of de DSO Hackaton kan via de website van Ruimteschepper.