Ga door naar hoofdcontent
AgendaGeoWeek 2023

GeoWeek 2023

CategorieOnderwijs
Datum8 mei 2023 - 12 mei 2023
LocatieNederland
Dit evenement is al geweest.

In de week van 8 t/m 12 mei is het weer de jaarlijkse GeoWeek, waarbij leerlingen in de hoogste groepen van de basisschool of de eerste drie jaar van de middelbare school kennismaken met de geosector.

Sinds 2006 doen aan de GeoWeek elk jaar zo’n vijfduizend leerlingen mee. Ze gaan in heel Nederland op veldwerk, bedrijfsbezoek of krijgen een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water-, of geo-informatiesector. ‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Zo doen de leerlingen bijvoorbeeld grondboringen en landmetingen, leren ze digitale kaarten maken of ontdekken ze of de dijken wel stevig genoeg zijn. Zo worden leerlingen zich bewust van de praktijk van aardrijkskunde en het belang ervan.

De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en wordt mogelijk gemaakt door het Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond, Het Kadaster, Watereducatie.nl, de Unie van Waterschappen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Is jouw bedrijf geïnteresseerd in het organiseren van een expeditie? Inschrijven is mogelijk tot en met 3 maart via de website van GeoWeek.