GIN Webinar: doe jij mee aan de GeoWeek 2025?
Het belang van GEO doorgeven aan de volgende generatie? Tijdens de GeoWeek kan het!
Tijdens de GeoWeek (12-23 mei 2025) maken duizenden leerlingen in heel Nederland kennis met de beroepspraktijk van de geografie in de bodem-, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar bij bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten ze de kwaliteit van water, analyseerden ze een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden zij uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.
Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en het belang van geografie voor de wereld om hen heen. Leerlingen uit groep 7- 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel- of studiekeuze.
Tijdens het webinar, wat het GIN samen met het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap) organiseert, zullen drie geo-organisaties hun best practices met jullie delen: Waarom doet hun bedrijf of gemeente mee aan de GeoWeek? Hoe ziet een GeoExpeditie eruit en welke tips hebben zij voor bedrijven en gemeenten die overwegen in 2025 ook mee te doen?
Meld je nu aan voor dit webinar, zodat jullie geo-organisatie goed geïnformeerd kan besluiten mee te doen aan de GeoWeek2025 👇
Programma:
- 16.30-16.40: KNAG (Annika Huizinga) – Introductie GeoWeek
- 16.40-16.50: Esri Nederland (Jacco Zwijnenburg)
- 16.50-17.00: Gemeente Utrecht (Emil Otte)
- 17.00-17.10: Geodan (Ricardo Maldonado Sevilla)
- 17.10-17.15: KNAG (Annika Huizinga) – informatie aanmelden GeoExpeditie 2025
- 17.15-17.30: Uitloop + ruimte voor vragen
Meer info en verder lezen: Op https://www.geoweek.nl/bedrijven vind je meer informatie over de GeoWeek.
Gerelateerde events
Word GIN lid
Sluit je aan en maak gebruik van alle voordelen die het GIN lidmaatschap je biedt.
Krijg onbeperkt toegang tot onze informatiebronnen en kom in contact met je aangesloten geo-collega’s.