Ga door naar hoofdcontent
AgendaGIN Zomer BBQ en ALV 2024

GIN Zomer BBQ en ALV 2024

CategorieLedenbijeenkomst
Datum20 juni 2024
Tijd15:30 - 20:30 uur
LocatieHet Centraal Ketelhuis, Soesterweg 320, Amersfoort
Meld je aan!

Het is weer tijd voor een van onze meest gezellige en informatieve evenementen van het jaar: de GIN Zomer BBQ en ALV! Graag nodigen we je uit om deel te nemen op donderdag 20 juni 2024 in Het Centraal Ketelhuis te Amersfoort.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

  • 15:30 – 16:00: Inloop ALV
  • 16:00 – 17:00: Algemene Ledenvergadering
  • 17:00 – 17:30: Inloop GIN Zomer BBQ
  • 17:30 – 18:15: Keynote door Bart de Lathouwer: Trends in Geo-Informatie: Essentiële Drijfveren voor Verandering
  • 18:15 – 18:30: Uitreiking van het best gelezen artikel online
  • 18:30 – 20:30: GIN Zomer BBQ met muzikaal vermaak door Bananas Playground, met Martijn Buenk en Liza Pondman

Bart de Lathouwer, Architect Open Urban Digital Twins bij Geonovum en de Gemeente Rotterdam, zal ons inspireren met zijn inzichten en ervaringen in de geo-sector. Hij zal spreken over de essentiële drijfveren voor verandering in onze snel veranderende wereld en hoe we als geo-community hierop kunnen inspelen. 

  • Trends in Geo-Informatie: Essentiele Drijfveren voor Verandering. Bart de Lathouwer staat klaar om de geo-community te inspireren tijdens zijn presentatie op de GIN Zomer BBQ. Bart de Lathouwer is expert op het gebied van geoinformatie, met meer dan 20 jaar ervaring in diverse leiderschapsrollen binnen de geo-sector. Hij was onder andere president bij het Open Geospatial Consortium (OGC) en heeft gewerkt als productmanager geospatial bij Autodesk. Momenteel werkt hij als Senior Expert bij Geonovum en is hij betrokken als architect digitale stad bij de gemeente Rotterdam. Met zijn vinger aan de pols van de snel evoluerende geo-sector, zal Bart de cruciale drijfveren voor verandering belichten. Hij zal niet alleen wijzen op opkomende trends, zoals de adoptie van API’s, de opmars van digitale tweelingen en de integratie van kunstmatige intelligentie, maar ook hoe deze ontwikkelingen de geo-community uitdagen om zich aan te passen en te innoveren. Bart zal zijn inzichten delen over hoe de geo-sector vooruit kan blijven gaan in een wereld die voortdurend in beweging is. Hij zal aandringen op een meer open en collaboratieve aanpak, waarbij de traditionele ‘geo-bubbel’ doorbroken wordt om ruimte te maken voor nieuwe samenwerkingen en innovaties. Met interactie van het publiek en inspirerende voorbeelden, zoals zijn betrokkenheid bij FLAGIS, zal Bart aantonen hoe de geo-sector kan floreren door grenzen te verleggen en geografische expertise te integreren in diverse domeinen. Bereid je voor op een boeiende presentatie die niet alleen inzicht biedt, maar ook actie aanmoedigt om de geo-community te laten gedijen in de snel veranderende wereld van vandaag.

De GIN Zomer BBQ wordt mogelijk gemaakt door de genereuze sponsoring van Geomaat, Leica Geosystems, Geometius en AVENTO Group.

We hopen van harte dat je aanwezig kunt zijn om samen met je vakgenoten te genieten van goed gezelschap, lekker eten en inspirerende gesprekken. Deze activiteit wordt georganiseerd voor en door GIN-leden. Maar is bij uitstek een gelegenheid om de vereniging te leren en kennen en lid te worden! Ook studenten zijn van harte welkom, goed voor je netwerk en gewoon gezellig.

Vergeet niet om je aan te melden!