Ga door naar hoofdcontent
AgendaInnovatieExpo 2023

InnovatieExpo 2023

CategorieNetwerkbijeenkomst
Datum2 november 2023
Tijd08:00 - 18:00 uur
LocatieVan Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Op 2 november is de InnovatieExpo 2023 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Binnen het thema ‘samen bouwen en innoveren aan een toekomstbestendig Nederland’ ontmoeten innovators elkaar om innovatieve oplossingen te zien, bespreken en versnellen.

De InnovatieExpo is dé katalysator van InnovatieX; het doorlopende innovatieprogramma (voorheen Innovatie-Estafette) dat bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid verbindt om de innovatiekracht op maatschappelijke transities binnen de fysieke leefomgeving te vergroten.

De omgeving waarin wij wonen, werken, recreëren en creëren, oftewel de fysieke leefomgeving, omvat bouwwerken, infrastructuur, watersystemen, bodem, lucht, landschap, natuur en erfgoed. Hoe brengen we al deze facetten op de juiste manier met elkaar in verbinding, zodat er een balans ontstaat voor een duurzame toekomst? De juiste samenwerkingsverbanden voor de oplossing vinden deelnemers op de InnovatieExpo.

Denk aan:

  • circulair biologisch afbreekbaar plaatmateriaal van zeewier als alternatief voor bestaande bouwmaterialen
  • geodata om te bepalen wat een goede locatie is voor een nieuwe woonwijk
  • zonnepanelen die duurzame stroom leveren én fruit beschermen tegen extreem weer.

Dagvoorzitters & sprekers

Dagvoorzitters Mark Wijman en Fiona Yauw ontvangen binnen het plenaire programma vooraanstaande sprekers, waaronder futurist Christian Kromme. Hij buigt zich over de vraag: hoe zetten we nieuwe technologieën in om te transformeren naar een duurzame toekomst? Als tweede spreekt klimaatexpert Tim van Hattum over 7 routes naar een hoopvolle toekomst. Landschapsarchitect Jannemarie de Jonge spreekt over het inrichten van onze fysieke leefomgeving in de nabije toekomst, gezien de grote noodzakelijke transities waar we voor staan.

Expo 2023

Naast een rijkgevuld sprekersprogramma, biedt de Expo innovaties en subsessies om de diverse transities te adresseren. In totaal worden 2.000 deelnemers en tientallen exposanten en sprekers verwacht.

De InnovatieExpo 2023 is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zie voor meer informatie en inschrijven de expo-website.