Ga door naar hoofdcontent
AgendaKenniskring: NL in 2120

Kenniskring: NL in 2120

CategoriePartnerbijeenkomst
Datum24 oktober 2023
Tijd13:30 - 17:00 uur
LocatieWageningen University & Research, Wageningen
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

GIN-partner Ruimteschepper organiseert op 24 oktober een kenniskring-bijeenkomst over kennis- en innovatieprogramma NL2120. Voor dit programma is € 110 miljoen toegekend vanuit het Nationaal Groeifonds.

Het programma NL2120 ontwikkelt de kennis die nodig is om een schaalsprong te realiseren met natuurlijke oplossingen bij infrastructuur – en landschapsinrichtings-vraagstukken (zogeheten Nature Based Solutions).

De ruimtelijke inrichting zal de komende jaren mede worden bepaald door zaken als klimaatverandering, verstedelijking, biodiversiteit, een stijgende zeespiegel, extreem weer en toenemende behoefte aan voedselproductie. Hoe ziet Nederland er over honderd jaar uit als je naar deze factoren kijkt? Wageningen University & Research heeft daarvan een visie opgetekend.

Naast de vele (geo)informatiebronnen spelen twee registraties een hoofdrol die in deze KennisKring daarom specifiek worden uitgelicht: de BRO en LGN. Tijdens de bijeenkomst wordt besproken waarom deze zo belangrijk zijn voor scenario’s en voorspellingen, ook bij een ultieme gebiedsvisie als NL2120.

Kijk voor meer informatie op de website van Ruimteschepper. De ruimte is beperkt (maximaal 70 deelnemers) dus wacht niet te lang met aanmelden!