Ga door naar hoofdcontent
AgendaLustrumcongres Ruimte voor Transitie

Lustrumcongres Ruimte voor Transitie

CategorieKennissessie
Datum9 juni 2023
LocatieTivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Het KNAG organiseert op 9 juni het lustrumcongres Ruimte voor transitie in Utrecht, over de ruimtelijke toekomst van Nederland.

Hoe kunnen we omgaan met de grote ruimtelijke uitdagingen waarvoor ons land staat, zoals klimaatadaptatie, energietransitie, woningbouwopgaven en natuurinclusieve gebiedsontwikkeling? Wat zijn de ideeën van geografen en planologen werkzaam als onderzoeker, in beleid of in het bedrijfsleven? Hoe zijn deze uitdagingen te combineren in regionale kaders? Op deze dag delen we kennis en ervaringen en nodigen uit tot integraal en intersectoraal denken, dat zo typerend is voor het ruimtelijk vakgebied. Daarop gaan diverse experts in tijdens dit congres ter gelegenheid van 150 jaar KNAG.

In het plenaire ochtendprogramma gaat Peter Pelzer, universitair docent Planologie en Urbane Toekomst aan de Universiteit Utrecht in op lange termijn denken in de ruimtelijke planning. Marjolijn Haasnoot van Deltares en de Universiteit Utrecht vertelt ver het idee dat water en bodem leidend zouden moeten zijn bij het denken over de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het PBL licht de Ruimtelijke Verkenning 2023 toe, waarbij aandacht wordt besteed aan de verschillende scenario’s. Ook komen jonge onderzoekers aan het woord.

In de middag volgen vier deelsessies met experts, over de thema’s klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame verstedelijking en natuurinclusieve gebiedsontwikkeling. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van KNAG.