Ga door naar hoofdcontent
AgendaMasterclasses instrumentarium omgevingsplan

Masterclasses instrumentarium omgevingsplan

CategorieKennissessie
Datum11 oktober 2022
Tijd13:00 - 17:00 uur
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Op 11 oktober aanstaande introduceren stedenbouwkundige bureaus, de VNG, Geonovum en het programma Aan de slag met de Omgevingswet van 13.00 tot 17.15 uur een praktisch instrumentarium voor het omgevingsplan. Zij verzorgen deze middag diverse online masterclasses vol met tips over hoe je praktisch aan de slag kunt met het omgevingsplan.

De afgelopen maanden hebben stedenbouwkundige bureaus samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Geonovum en het programma Aan de slag gewerkt aan een instrumentarium voor het omgevingsplan. Uitgangspunt is dat elke gemeente met dit instrumentarium in staat is om zijn gebiedsontwikkelingen vorm te geven in de periode voor en na de invoering van de Omgevingswet.

De masterclasses geven inzicht en antwoord op praktische vragen. Van een toelichting op regelsets voor veelvoorkomende activiteiten tot een instructie over het opstellen en verwerken van een TAM-IMRO omgevingsplan. En van het spelen met annoteren tot het opstellen van een strategie en routekaart. Ook komt het zelf opstellen dan wel uitbesteden aan een bureau aan bod.