Ga door naar hoofdcontent
AgendaMetadata Matters

Metadata Matters

CategorieKennissessie
Datum6 september 2023
Tijd09:30 - 16:00 uur
LocatieNederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Welke rol spelen gekoppelde (meta)gegevens in de geospatiale wereld? Daarover gaat het evenement Metadata Matters dat GeoE3, EuroSDR en PLDN gezamenlijk organiseren in Hilversum op 6 september.

Het evenement dient als een kans voor de organisatoren om zowel de resultaten van lopende projecten te delen, nieuwe initiatieven te inspireren en leden van alle gemeenschappen actief te betrekken om te werken aan innovatieve oplossingen om de linkability en vindbaarheid van datasets in Europa te verbeteren.

Drie tracks

Het programma omvat drie tracks en een plenaire sessie om de dag af te sluiten. Tijdens de algemene track in de ochtendsessie worden de resultaten en use cases worden getoond die GeoE3 tijdens het twee jaar durende project heeft onderzocht en een middagsessie waarin wordt gekeken naar lopende innovatieprojecten en ontwikkelingen in de geospatiale wereld.

De technische track biedt EuroSDR de gelegenheid om ’s ochtends de lopende activiteiten rond de ontwikkeling van de Metadata Knowledge Graph te bespreken en de middagsessie omvat presentaties door nationale kadasters en nationale kartografische instanties over hun activiteiten op het gebied van gekoppelde (meta)data. De derde track biedt deelnemers de mogelijkheid om twee workshops van Triply te volgen, in de ochtend een introductie in linked data en in de middag een cursus SPARQL & GeoSPARQL.

Deelname aan het evenement en de workshops is kosteloos. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van PLDN.