Ga door naar hoofdcontent
AgendaOnline GIN meeting 24 maart 2022

Online GIN meeting 24 maart 2022

CategorieLedenbijeenkomst
Datum24 maart 2022
Tijd16:30 - 17:30 uur
Locatieonline
Meld je nu aan
Dit evenement is al geweest.
Afbeelding Online GIN meeting 24 maart 2022

Donderdagmiddag 24 maart 2022 van 16:30 uur – 17:30 uur staat er weer een online GIN meeting gepland. Deze keer met twee interessante sprekers die een verdieping geven op een artikel uit de Geo-Info. 

Leon Hendriks, Managing Partner bij AeroVision BV presenteert over de inkoop van beeldmateriaal: het gemeentelijke verhaal. Gemeenten zijn grootgebruikers van beeldmateriaal van verschillende soort. Ze gebruiken het al sinds de jaren 70 in de gemeentelijke bedrijfsvoering. De wijze van inkoop van beeldmateriaal is nogal divers in het land; op landelijk niveau, regionaal in samenwerkingsverbanden of individueel op gemeentelijk niveau. Ook verschilt de wijze van inkoop: wordt er besteld of wordt er ingekocht? Leon vertelt over de rol van een bestek en strategische en inhoudelijke keuzes in een aanbestedingsleiddraad bij de inkoop van beeldmateriaal. De standaard VNG aanbestedingsleiddraad is daarbij het handvat.

Iris Reimerink, Senior GIS Specialist bij Kadaster, presenteert over de Proeftuin Automatische Mutatiesignalering BGT met Artificial Intelligence (AI). Snel en geautomatiseerd wijzigingen ontdekken in luchtfoto’s om daarmee een digitale kaart te updaten. Dat was de uitdaging van deze proeftuin. Het Kadaster, SVB-BGT, het ministerie van BZK en een aantal bedrijven lieten zien hoe ver de techniek al is gevorderd en hoe AI hierbij een rol kan spelen.