Ga door naar hoofdcontent
AgendaOnline GIN meeting: 3D Stadsmodellen + Geodata bij inspecties

Online GIN meeting: 3D Stadsmodellen + Geodata bij inspecties

CategorieLedenbijeenkomst
Datum26 september 2023
Tijd16:30 - 17:30 uur
LocatieOnline
Dit evenement is al geweest.

Dinsdagmiddag 26 september 2023 van 16:30 uur – 17:30 uur staat er weer een online GIN meeting gepland.

Dennis Borst van Future Insight gaat tijdens deze Online GIN Meeting in op 3D Stadsmodellen en Digital Twins. Hoe bouw je deze op? Hij neemt ons mee in het 3D model van de stad Groningen (zie artikel). In Groningen wordt het 3D Stadsmodel gebruikt als belangrijk instrument om grote ruimtelijke vraagstukken mee te behandelen. Voor de realisatie van deze Digital Twin hebben Future Insight, Kavel 10 en Avineon zich verenigd in een consortium en gezamenlijk gewerkt aan de totstand­koming van de volwaardige 3D Digital Twin.

Daarnaast een presentatie van Emile Hoogterp, Technisch Directeur bij Westenberg, een ingenieursbureau voor assetmanagement kunstwerken en industrie. Jaarlijks inspecteert Westenberg ca. 15.000 civiele kunstwerken voor gemeenten, provincies, waterschappen, ProRail, Rijkswaterstaat, aannemers, ingenieursbureaus en industriële plants.

Emile is mede-ontwikkelaar van de CUR117, de NEN2767 en de beheersystematiek civiele kunstwerken. Vanuit die rol neemt hij ons mee in de wereld van inspecties en de rol die inspecties spelen in assetmanagement.

Hij daagt ons uit mee te discussiëren, of vragen te stellen, aan de hand van diverse voorbeelden uit praktijk. Wanneer is geo-data van meerwaarde om tot betere inspecties of adviezen te komen?

Meld je aan via onderstaand formulier.