Ga door naar hoofdcontent
AgendaGIN Webinar: QGIS steeds populairder?

GIN Webinar: QGIS steeds populairder?

CategorieLedenbijeenkomst
Datum28 maart 2024
Tijd16:30 - 17:30 uur
LocatieOnline
Meld je aan!
Dit evenement is al geweest.

QGIS wordt steeds populairder in Nederland, dit heeft geleid tot een behoorlijke groei van de QGIS Gebruikersgroep Nederland (QGIS-NL) sinds de oprichting in 2019. Dankzij de toename van bedrijfsleden kon QGIS-NL een Large Sustaining Member van QGIS worden.

Deze ontwikkelingen worden belicht in een artikel dat in Geo-Info 1 zal verschijnen, geschreven door Raymond Nijssen en Hans van der Kwast. Raymond is voorzitter QGIS Gebruikersgroep Nederland en eigenaar van Terglobo. Hij neemt ons in zijn presentatie mee in de meest recente ontwikkelingen bij de QGIS Gebruikersgroep.

Hans is bestuurslid van de QGIS Gebruikersgroep Nederland, Associate Professor Open Science en Digitale Innovatie aan het IHE Delft Institute for Water Education en eigenaar van QWAST-GIS. Als gecertificeerd QGIS-docent ontwikkelt hij OpenCourseWare, online cursussen en op maat gemaakte trainingen in GIS, remote sensing, modellering en programmeren. Hij heeft ook de PCRaster Tools-plugin voor QGIS ontwikkeld. Hij neemt ons mee in het succesverhaal van zijn YouTube kanaal (met meer dan 25.000 abonnees!) en vertelt over de mogelijkheden en onmogelijkheden van QGIS op het gebied van Point Cloud toepassingen en 3D Visualisatie.

Meld je aan!