Ga door naar hoofdcontent
AgendaSummerschool Dilemma’s van de Slimme Stad

Summerschool Dilemma’s van de Slimme Stad

CategorieOnderwijs
Datum24 augustus 2022 - 26 juni 2022
LocatieScheveningen
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Het Kennislab voor Urbanisme organiseert van 24 t/m 26 augustus de summerschool ‘Dilemma’s van de Slimme Stad’ in Living Lab Scheveningen.

De summerschool is bedoeld voor young professionals en studenten met verschillende studieachtergronden, van stedenbouw en architectuur via sociologie en bestuurskunde tot computer science en GIS. In een multidisciplinair team bedenk je een concept om Scheveningen gelijker, leuker en economisch sterker te maken.

Tijdens de summerschool ontmoet je inspirerende sprekers uit het vak en van de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van BZK en de gemeente Den Haag. Je neemt deel aan een workshop stakeholdersanalyse, krijgt de kans om te dineren (en netwerken) met bestuurders en zet binnen jouw team met 4 personen een concept op dat je pitcht aan de vakjury. Het idee dat hét verschil gaat maken in Scheveningen en de rest van Nederland wordt beloond met € 2.000 (€ 500 per persoon).

Het Kennislab voor Urbanisme is een extern research & development lab dat nieuwe oplossingen zoekt voor bestaande, ingewikkelde, stedenbouwkundige en ruimtelijke problemen, doorgaans samen met young professionals op verzoek van overheden en het bedrijfsleven. De inhoudelijke focus ligt momenteel op de Omgevingswet, smart city en circulaire stedenbouw.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Kennislab. Deelname is gratis (inclusief overnachtingen en eten en drinken), maar meld je wel aan voor 18 juli.

Beeld: Z. Jacobs/Shutterstock