Ga door naar hoofdcontent
AgendaWebinar EGMS en aanpassing aan het klimaat

Webinar EGMS en aanpassing aan het klimaat

CategorieInternationaal
Datum16 mei 2023
Tijd11:00 - 12:00 uur
Inschrijven
Dit evenement is al geweest.

Vierde van een reeks van vijf thematische webinars over het gebruik van de European Ground Motion Service (EGMS). De webinars worden georganiseerd door het team van de Europese Copernicus Land Monitoring Service (CLMS).

EGMS is een nieuwe (kosteloze) satelliettoepassing die bodembewegingen in Europa met millimeterprecisie in kaart brengt. Daarmee zijn bijvoorbeeld grondvervorming, geologische gebeurtenissen en plaatselijke bodemverzakkingen te monitoren. De data komen van de Sentinel-1 satelliet uit het Copernicus programma en worden eens per jaar geüpdatet.

Dit webinar gaat over EGMS en aanpassing aan het klimaat. Het thema’s van het laatste webinar op 7 juni is ‘EGMS, stedelijke gebieden en infrastructuur.’

Alle webinars beginnen om 11.00 uur CET (10.00 uur GMT) en duren een uur, inclusief een live vragenronde. Na elk webinar zullen de presentaties en relevante discussiepunten op de CLMS-website worden geplaatst. Daar zijn dus ook de gegevens van webinars 1 t/m 3 te vinden.

Inschrijven

De webinars zijn bedoeld om het begrip van EGMS te bevorderen en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Registratielinks voor de webinars komen telkens een maand voor elk evenement beschikbaar. Meer informatie op de CLMS website.