Ga door naar hoofdcontent
AgendaWerkplaats-bijeenkomst nationaal stelsel digital twins

Werkplaats-bijeenkomst nationaal stelsel digital twins

CategorieKennissessie
Datum27 september 2022
LocatieDUS, Sophialaan 1 Utrecht
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

Op 27 september is Rijkswaterstaat gastheer van een bijeenkomst in het kader van de nationale infrastructuur voor digital twins voor de fysieke leefomgeving. De bijeenkomst vindt plaats bij DUS Utrecht aan de Sophialaan 1 in Utrecht.

Op het programma staat een demo over de inzet van digital twins bij het onderhoud van grote infrastructurele werken in de Moerdijkzone, zoals de Haringvlietbrug. Waar loop je tegenaan bij het maken en inzetten van zo’n digital twin? Chief Data Officer Roeland Allewijn van Rijkswaterstaat gaat dieper in op hoe Rijkswaterstaat vorm geeft aan datagedreven werken in de eigen organisatie. Want dat gaat niet vanzelf. Het Kadaster neemt je de 27ste mee in nieuwe ontwikkelingen rond het opzetten van een centraal dataplatform voor 3D informatie. En Henk Scholten sluit het plenaire programma af met een beschouwing op hoe de digitale transformatie die Europa heeft ingezet ook op ons zijn weerslag gaat hebben.

Na de lunch is er voor de liefhebbers nog de mogelijkheid om aan te schuiven bij één van de werkgroepen van het programma. De werkgroepen Referentie architectuur nDTFL en Public cases komen die dag bij elkaar. Wil je zien waar zij aan werken of ben je nieuwsgierig of het voor jou interessant is om mee te gaan werken, dan is dit een uitgelezen moment om dat te verkennen. Je bent van harte welkom!

Beeld: Macrovector/Shutterstock