Ga door naar hoofdcontent
Artikelen6 tips voor thuisquarantaine

6 tips voor thuisquarantaine

Dinsdag 24 maart 2020Afbeelding 6 tips voor thuisquarantaine

Nu we door het coronavirus allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven, valt een groot deel van onze dagelijkse bezigheden weg. Zowel de leuke (feestjes, etentjes, sporten) als de minder leuke (reistijd naar werk of college). Daardoor houden we ineens meer tijd over dan normaal. Om die tijd goed te benutten, hebben we zes tips voor thuisquarantaine.

Tip 1: Bekijk geografische documentaires

Om verveling te voorkomen – of voor als je gewoon zin hebt in wat vermaak met inhoud – hebben we een lijstje met een aantal geografisch verantwoorde documentaires. Klik hier voor wat kijkplezier.

Tip 2: Lees geografische boeken

Er bestaat genoeg leesvoer voor geografen dat zowel leuk als leerzaam is. Klik hier voor wat inspiratie.

Tip 3: Doe onze quizzen

Test je algemene geografische kennis en doe hier ”de grote geografenquiz”. Ben je goed in het herkennen van steden van bovenaf? Klik dan hier voor ”de grote stedenquiz”. En stuur ze vooral door naar je geovrienden om te kijken wie het beste scoort!

Tip 4: Reis vanachter je computer

Nu we voorlopig even niet op vakantie kunnen, raden we je aan om hier onze artikelen over mooie en bijzondere reiserarvaringen te lezen. Beter voor het milieu ook.

En vergeet zeker deze niet:

Tip 5: Denk na over je carrière

Nu de wereld gevoelsmatig wat minder snel draait dan normaal, heb je eindelijk de tijd om eens na te denken over wat je nou écht wilt in je carrière. Lees hier bijvoorbeeld onze interviews met werkende geografen of klik op een van de volgende artikelen:

Tip 6 Word gastredacteur

Ben je geograaf of planoog? Deel je graag je kennis en ervaringen met een groter publiek? Ben je op uitwisseling, schrijf je een scriptie, loop je stage of heb je een leuke baan? Dan vind je het misschien leuk om een artikel voor ons te schrijven. Je kunt je idee mailen naar redactie@degeograaf.com.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.