Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenBureau BUITEN zoekt adviseur ruimtelijke economie!

Bureau BUITEN zoekt adviseur ruimtelijke economie!

Woensdag 26 februari 2020Afbeelding Bureau BUITEN zoekt adviseur ruimtelijke economie!

Op wat voor plekken willen we over 20 jaar werken? Hoeveel kantoren moeten we nog bijbouwen? Hoe geven we de energietransitie een plek in het landschap? En hoe houden we de steeds drukker wordende steden leefbaar?

Wij werken dagelijks aan deze en andere vraagstukken op het gebied van ruimtelijke economie, mobiliteit, duurzaamheid en vrijetijdseconomie. Zo maken wij Nederland sterker, mooier en duurzamer. Wil je hieraan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je werkt als adviseur voornamelijk aan projecten op het gebied van ruimtelijke economie. Met een open en frisse blik ga je samen met je collega’s aan de slag met uitdagende projecten voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer). Je stelt bijvoorbeeld een economische uitvoeringsstrategie op voor een gemeente, je verzorgt het omgevingsmanagement van een complex regionaal mobiliteitsproject of je adviseert over de verduurzaming van een bedrijventerrein. Hier lees je meer over de projecten waar wij aan werken.

Je basis is ons kantoor in hartje Utrecht achter de Dom, maar werken bij de opdrachtgever op basis van detachering behoort ook tot de mogelijkheden. We gaan als adviseurs graag op stap. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden, of nemen een kijkje in één van de gebieden waar we over adviseren.

We werken in compacte projectteams waarin je als ervaren adviseur een centrale rol hebt. Je werkt samen met junior adviseurs en schakelt met senior adviseurs waar nodig is en gewenst. Je werkt aan verschillende projecten tegelijk en deelt je werkweek zelf in. Je stuurt junior adviseurs aan en onderhoudt zelf contacten met opdrachtgevers. Naast het werken aan projecten krijg je volop de kans om jezelf op andere manieren ontwikkelen, door trainingen te volgen en congressen te bezoeken.

Wij zoeken

Een enthousiaste adviseur, met minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van ruimtelijke economie.

Wij vragen van jou:

  • Een afgeronde academische masteropleiding in geografie, planologie, (vrijetijds)economie of een andere relevante richting.
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de thema’s ruimtelijke economie, mobiliteit en/of duurzaamheid.
  • Je hebt ervaring in een adviserende rol, bij voorkeur bij een adviesbureau of consultancyorganisatie.
  • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling, bent nieuwsgierig en wordt enthousiast van het werken aan grote ruimtelijke, economische en maatschappelijke opgaven.
  • Je bent analytisch sterk, kwalitatief en kwantitatief, kunt goed verbanden leggen en anderen op inhoud overtuigen.
  • Je beheerst de proceskant van het advieswerk; je weet wat er nodig is om draagvlak te creëren, kan dit ook organiseren en hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen.
  • Goede communicatieve vaardigheden; je schrijft helder, presenteert vlot en je kunt goed en kritisch luisteren en doorvragen.
  • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt een bestaand netwerk en vindt het leuk om dat bij ons verder uit te bouwen en te benutten voor acquisitie van toekomstige projecten.

Wij bieden

Wij bieden jou een afwisselende functie met carrièreperspectief binnen een enthousiast en dynamisch team van 20 gedreven adviseurs. Bij Bureau BUITEN wordt hard gewerkt aan inhoudelijke, interessante projecten. Daarbij is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, het vormgeven van je eigen werkzaamheden en het ontwikkelen van je eigen specialisme.

We werken hard, maar er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Denk aan een borrel bij de urban Jeu de Boules bar in Utrecht, een pubquiz in het kleinste café van Utrecht en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. Dit jaar bestaan we 20 jaar en gaan we met alle collega’s naar Parijs. We bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk opleidingsbudget, een NS-Business Card en een goede pensioenregeling.

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? En spreekt ons bureau en het werk wat we doen je aan? Vul dan voor 6 maart 2020 via deze pagina het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Maarten Kruger, e-mail maarten.kruger@bureaubuiten.nl, telefoon 06-44771645 of 030-2318945.