Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenDe lijst der lijsten: alle DEGEOGRAAF.com-lijstjes op een rij

De lijst der lijsten: alle DEGEOGRAAF.com-lijstjes op een rij

Maandag 21 oktober 2019Afbeelding De lijst der lijsten: alle DEGEOGRAAF.com-lijstjes op een rij

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes: wij als DEGEOGRAAF.com-redactie zijn er dol op! En jullie ook, weten we inmiddels uit ervaring. EenVandaag zocht al eens uit waarom we met z’n allen toch zo wild worden van al die opsommingen. Het antwoord? Lijstjes zijn overzichtelijk en bieden ons brein houvast, orde en… Ach, kijk zelf maar even. Ondertussen hebben we er zelf ook heel wat gepubliceerd en werd het na drie jaar DEGEOGRAAF.com weleens tijd om onze eigen lijstjesbalans op te maken. Daarom hebben we alle lijstjes opgesomd. Per categorie en uiteraard keurig geordend. Wat voor lijstje zie jij graag nog eens voorbijkomen?

Opvallende bestemmingen

Geografen houden van reizen. En het liefst naar bestemmingen waarvan de gemiddelde sterveling het bestaan niet af weet. Om de geograaf met zijn of haar niet te stillen honger tegemoet te komen hebben we inmiddels al heel wat vreemde bestemmingen opgesomd. Landen die niet bestaan, steden die volledig zijn gepland of plekken waar je maar beter niet kunt gaan wonen, je vindt ze allemaal hieronder:

Wie is de geograaf?

Het is dé belangrijkste vraag die drie jaar geleden DEGEOGRAAF.com in gang deed zetten: wie is de geograaf? Of anders gesteld, hoe kun je een geograaf het beste omschrijven? Het antwoord hebben we proberen te geven door heel veel geografen aan het woord te laten over hun stages, banen en buitenlandervaringen. Daarnaast hebben we, met de informatie uit onze database, zelf al eens opgesomd hoe een geograaf zich het beste laat omschrijven. Benieuwd? Na het lezen van de onderstaande vier artikelen heb je hoe dan ook een helder beeld:

De studie

Denk even terug aan het moment dat je je inschreef aan een universiteit. Is het beeld dat je destijds van de studie had nog steeds hetzelfde? Grote kans dat je antwoord nee is. Inmiddels begrijp je hoe gentrification werkt en weet je dat er altijd wel een vak is dat je net even wat minder interesseert. Álles van tevoren weten is onmogelijk, maar misschien had je met de informatie uit de onderstaande artikelen toch net even een beter beeld gehad van wat jouw geografiestudie inhoudt:

Advies

Pas nadat je bent afgestudeerd begint het echte werk, zegt men weleens. Maar welk werk dan? Om je te helpen met een lesje loopbaanoriëntatie schreven we eerder al hoe je een sterk curriculum vitae kunt opstellen. Of welke richtingen je überhaupt op kunt nadat je je studie hebt afgerond. Meer adviezen nodig over wat je te wachten staat na je studietijd? Je vindt ze in de onderstaande artikelen:

Gebiedsontwikkeling

Hoe gaan we om met de ruimte? Dat is de centrale vraag binnen de sociale geografie. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in de ruimtelijke planning of gewoon eens wat wil lezen over de belangrijkste thema’s binnen ons vakgebied: hieronder vind je een aantal lijstjes die alles te maken hebben met gebiedsontwikkeling:

Educatief

Leren gaat helaas niet vanzelf. Maar om het je wat gemakkelijker te maken hebben we al heel wat interessante boeken over geografie voor je opgesomd. Kijk je liever documentaires? Ook die vind je hieronder. Heb je jezelf al de status van wandelende encyclopedie verschaft en wil je eens testen hoe je ervoor staat als geograaf? Misschien moet je je dan eens wagen aan de onderste link:

Jaaroverzichten

Zo tegen het einde van het jaar kun je er haast niet meer omheen: de jaaroverzichten op televisie. Zodra de tafel na het kerstdiner is afgeruimd verschijnen de meest uiteenlopende jaaroverzichten waarvan je niet wist dat je ze wilde zien. Wij hebben zo ons eigen jaaroverzichten, je vindt ze hieronder:

Omslagfoto: Een samenstelling van eerder gebruikte omslagfoto’s.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.