Ga door naar hoofdcontent
Artikelen#GINFluencers – december 2023

#GINFluencers – december 2023

Vrijdag 8 december 2023

Maak kennis met de GIN verenigingsrubriek: #GINfluencers. We houden de vereniging graag elke uitgave op de hoogte van de bijeenkomsten en activiteiten. Want daar waar leden samenkomen, leren we van elkaar en inspireren we elkaar. Zo zijn we allen #GINfluencers.

Online meeting 3D-stadsmodellen

Ben je benieuwd naar de Online GIN-meeting over 3D-stadsmodellen en Geodata bij Inspecties? Bekijk de video.

Dennis Borst van Future Insight vertelde tijdens deze meeting over 3D-stadsmodellen en Digital Twins, en liet het 3D-stadsmodel van Groningen zien als voorbeeld. Emile Hoogterp, Technisch Directeur bij Ingenieursbureau Westenberg, ging in op de rol van geodata bij inspecties voor assetmanagement.

Bestuurslid Martin Kodde en verenigingsdirecteur Carline Amsing interviewden tijdens de Geobuzz drie auteurs van artikelen in Geo-Info. Waan je weer even terug op dat zonnige festivalterrein in juni te Amersfoort, en verdiep je in deze onderwerpen:

Ruud van Rossem over het gezamenlijke geodatafundament

Zicht op Nederland (ZoN) werkt aan een gezamenlijk geodatafundament: een gemeenschappelijke basis voor geo-informatie die voor iedereen toegankelijk is, zodat bestaande registraties beter op elkaar aansluiten én nieuwe bronnen worden ontsloten. Ruud schreef er een artikel over in Geo-Info nummer 1.

Robert Voûte over 3D GEO-ICT bij een opgraving in Egypte

Gewapend met een consumentencamera, een iPhone en een zelf geverfde meetlat, ging Robert met drie collega’s aan de slag in Luxor, om daar een oud-Egyptische graftombe te fotograferen en in te meten, en er een digitaal geogerefereerd 3D-model van te maken. Ze schreven daar een artikel over in Geo-Info nummer 2.

Jantien Stoter over 3D BAG

Jantien onderzocht samen met haar onderzoekers en 3DGI – een spin-off van de onderzoeksgroep in Delft en hoofd­ontwikkelaars van de 3D BAG – hoe de 3D BAG het beste geactualiseerd kan worden op basis van een optimale combinatie van de nieuwste versie van het hoogtebestand (AHN4) en de oudere versie (AHN3). Zij schreven daarover een artikel in Geo-Info nummer 2.

GIN gaat de toekomst in met een nieuw logo

Misschien was het nieuwe logo al opgevallen, mis­schien ook niet, want de wijzigingen zijn subtiel. De essentie blijft overeind, maar de uitstraling is moderner. “We willen hiermee het uiterlijk van Geo-Informatie Nederland een opfrisbeurt geven”, zegt verenigingsdirecteur Carline Amsing. “Het oude logo heeft jarenlang dienstgedaan en is wel toe aan een vernieuwing, maar een compleet nieuwe huisstijl is niet nodig. Daarom hebben we de vorm en de kleuren iets aangepast. Tegelijkertijd wilden we de goede herkenbaarheid van ons oude logo in de geosector niet overboord gooien. Die is dan ook overeind gebleven. Zo handhaven we bijvoorbeeld het globe-icoon en de locatiemarker. Die geven weer waar wij als vereniging voor staan.”

“Er zijn nu twee varianten die een hechte eenheid vormen: het algemene GIN-logo en het logo van Jong GIN. Deze jongeren-community willen we steeds verder uitbreiden, en daar past een iets moderner logo goed bij.”

Op het moment van schrijven, staan ons nog een aantal inspirerende GIN Events te wachten: de Geo-Onderwijs­dag, de Algemene Ledenvergadering en het 20 jaar GIN Symposium, de uitreiking van de GIN-Awards en de Deformatie Hackathon. Voor terugblikken hierop, verwijzen we jullie naar de website en socials.

GIN Nieuwjaar bijeenkomst 2024

Alvast voor in de agenda: de GIN Nieuwjaarbijeenkomst 2024 is op donderdag 25 januari 2024. Met hapjes en drankjes en de traditionele Grote Geo GIN Pubquiz. Ook studenten van geo-opleidingen zijn van harte welkom. Goed voor je netwerk en je toekomstige carrière, maar natuurlijk ook gewoon gezellig. Meld je aan via de website!
Nieuwjaar

Auteurs

Afbeelding voor Carline Amsing

Carline Amsing

is verenigingsdirecteur GIN. directeur@geo-info.nl

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *