Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenJuryrapport GIN-NCG-Scriptieprijs

Juryrapport GIN-NCG-Scriptieprijs

Zondag 1 december 2019Afbeelding Juryrapport GIN-NCG-Scriptieprijs

De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. De vakjury koos dit jaar de scriptie ‘Exploring 3D functionalities: A research into software that support the spatial analysis and visualisation of 3D surface data’ van Inge van den Meiracker uit als winnaar.

Juryrapport

‘De jury van de GIN-NCG-Scriptieprijs 2019, bestaande uit de heren M. de Bakker, A. Bregt en S. Dijkstra, is tot een eenstemmig besluit gekomen over de toekenning van de prijs. De jury stelt voor de prijs toe te kennen aan mevrouw Inge van den Meiracker.

De jury is erg blij met de hoge kwaliteit van de onderzoeken die in de 14 scripties, die aangeboden zijn, gepresenteerd wordt. De 14 scripties, die we beoordeeld hebben op de inhoud, de presentatie, innovatie en bijdrage aan het geo-vakgebied, waren heel divers. Vooral in de praktische toepasbaarheid zaten verschillen. Het was een hele klus om in een kort tijdbestek alle scripties door te nemen. Het was lastig, omdat er zowel bachelor- als masteronderzoek gepresenteerd is.

De jury is tot een eensluidende conclusie gekomen en beoordeelt de scriptie van Inge van den Meiracker, getiteld ‘Exploring 3D functionalities: A research into software that support the spatial analysis and visualisation of 3D surface data’ als de beste GIN-NCG-Scriptie 2019.

De inhoud van deze scriptie is helder en heeft een goede opbouw. Het onderwerp is gestructureerd aangepakt vanuit de theorie rond 3D-ondergrond en -bodemmodellen. Daarna heeft zij deze met uitgewerkte criteria diverse softwarepakketten beoordeeld. Hier kwam uiteindelijk een helder advies uit dat niet alleen voor de Antea-groep belangrijk is.’

Over Inge van den Meiracker

Inge van den Meiracker begon na haar vwo aan de bachelor studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht. Ondanks de grote interesse in sociaal en ruimtelijke processen miste zij hierin de technische uitdaging. Deze vond zij in haar vervolg masterstudie GIMA: Geographical Information Management and Applications. Hier heeft zij vaardigheden opgedaan in verschillende GIS-pakketten, programmeertalen en database omgevingen.

Hoogtepunten van haar opleiding zijn haar buitenlandse stage, waarin ze zes maanden geo-data heeft verzameld en verwerkt aan boord van een onderzoeksschip en haar thesis, waarmee ze uiteindelijk de GIN-NCGScriptieprijs heeft behaald. Na in november cum laude te zijn afgestuurd is Inge zich aan het oriënteren op een fulltime functie in het vakgebied van de geo-informatie.