Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenWij stoppen met De Geograaf!

Wij stoppen met De Geograaf!

Zaterdag 3 oktober 2020

Op 3 oktober 2016 lanceerden we DEGEOGRAAF.com. Vandaag, precies vier jaar later, willen we met jullie delen dat we ermee stoppen. Dat wil zeggen: wij met z’n vieren, niet per se het platform. We staan open voor een goede opvolger. Al onze content blijft voorlopig online.

Wij zijn gek op ons platform en ontzettend trots op wat we ermee hebben bereikt. We hebben een groot netwerk van geografen opgebouwd en het heeft direct of indirect een grote invloed gehad op onze carrière. Nu is het punt gekomen dat wij zelf al jaren zijn afgestudeerd, de functie van junior ontstijgen en steeds minder tijd overhouden om De Geograaf de aandacht te geven die het verdient. We staan voor kwaliteit en continuïteit, maar kunnen dat niet meer garanderen.

In vier jaar tijd hebben we 283 artikelen geplaatst. Ruim 125.000 keer werd onze website bezocht. Met de gemeente Haarlem en een groep jonge geografen hebben we een kennissessie over een verstedelijkingsstrategie voor de Waarderpolder georganiseerd. Studenten van de Universiteit van Amsterdam hebben als onderdeel van een eerstejaarsvak artikelen voor ons geschreven. We hebben werkgevers en werknemers samengebracht door vacatures en verhalen te delen. We mogen zeggen dat De Geograaf een succes was en is.

Het idee voor ons platform ontstond in de zomer van 2016 toen David en Ramon in de eindfase van hun studie worstelden met de vraag: wat kun je eigenlijk worden met geografie? Het werd onze missie om die vraag te beantwoorden en we zijn daar naar onze mening goed in geslaagd. Met Kevin en Iris, die zich al snel bij het team voegden, hadden we een gouden samenwerking. We waren al studievrienden, maar onze missie bracht ons nog dichter bij elkaar.

Wij houden van geografen. We bedanken jullie voor het lezen, schrijven en vertellen van de prachtige verhalen die er deze jaren voorbij zijn gekomen.

Zoals gezegd gaat onze website voorlopig niet offline. We staan open voor een partij die onze website kan overnemen en onze missie voort wil zetten. Voel je je aangesproken, mail ons dan via redactie@degeograaf.com. We gaan graag het gesprek aan.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.