Ga door naar hoofdcontent
ArtikelenWin het boek ‘De Tuk Tuk Company’ van mobiliteitsexpert Geert Kloppenburg!

Win het boek ‘De Tuk Tuk Company’ van mobiliteitsexpert Geert Kloppenburg!

Dinsdag 20 november 2018Afbeelding Win het boek ‘De Tuk Tuk Company’ van mobiliteitsexpert Geert Kloppenburg!

In oktober 2004, als de kruitdampen van de Amsterdamse taxioorlog amper zijn opgetrokken, richt Geert Kloppenburg samen met mijn compagnon Martijn Beversluis een nieuw soort taxionderneming op: de Tuk Tuk Company. Volgens de twee ondernemers zijn de gemotoriseerde driewielers uit Thailand een welkome aanvulling op ‘The Last Mile’: het na-vervoer van passagiers op korte ritjes die taxi’s tóch niet willen rijden. De Tuk Tuk Company blij, taxi’s blij, passagiers blij.

Maar het loopt totaal anders.

Hoe dan? vraagt Kloppenburg zich af als hij zijn eerste stappen als ondernemer wil zetten. Waar moet ik beginnen? Hoe financier ik zo’n onderneming? Wat zijn de valkuilen? Waar liggen de kansen, het gevaar, de problemen en de oplossingen?

Innovatieve oplossingen in grootstedelijke gebieden

‘Mijn eerste boek uit de serie #Zodus gaat over innovatieve oplossingen in grootstedelijke gebieden’, vertelt hij. ‘Over de kafkaëske situaties waarin ik verzeild raakte bij het opzetten van een nieuwe onderneming. Want voordat we een eindelijk een Tuk Tuk op de Nederlandse weg hadden..’

Met kunst- en vliegwerk, intuïtie en het nodige lef bewandelde Kloppenburg hierom noodgedwongen een alternatieve weg en deed daarbij verbijsterende constateringen. ‘Dit boek toont alle klassieke fouten die een beginnend ondernemer kan maken. Het is geen standaard managementboek. Het is een persoonlijk verhaal over mijn jeugd, foute (studie)keuzes en mijn liefde voor cricket en Zandvoort.’

Interesse?

We verloten twee exemplaren onder onze lezers. Om een exemplaar te winnen, kun je hieronder in het inschrijfformulier je naam, e-mailadres en bezorgadres achterlaten. Doe dit uiterlijk donderdag a.s. (22 november). De winnaar mailen we de dag erna.

Doe je mee en win je niet? Kloppenburg heeft besloten het boek zelf uit te geven en het is via zijn website geertkloppenburg.nl te verkrijgen. Voor onze lezers is er een actiecode: geograaf. Als je deze code bij de bestelling invoert, krijg je 2,50 euro korting. Deze actie geldt van vrijdag 23 november tot en met dinsdag 27 november.

Eerder dit jaar plaatsten we een exclusief interview met Geert Kloppenburg, dat hier te lezen is door onze abonnees.

Ook adverteren? Bekijk hier de mogelijkheden.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.