Ga door naar hoofdcontent
BlogsDe mooie dingen van corona

De mooie dingen van corona

Woensdag 21 juli 2021Afbeelding De mooie dingen van corona

De coronacrisis raakt ons allemaal. Zij zorgt voor stress en onzekerheid, maar brengt ook mooie dingen voort.

Sinds de lockdown half maart zit ik al thuis. Misschien ben ik sindsdien vier keer op ons kantoor geweest. De keren dat ik er was, waren fijn. Je hebt toch even je babbeltje. Het zijn net die dingen die je mist. Ik begon met mijn laptop aan de keukentafel, maar toen ik merkte dat het lang ging duren, heb ik een goede werkplek ingericht. Met een verstelbaar bureau, groot beeldscherm, toetsenbord en muis. En ik heb nu uitzicht op de bossen. Dat is echt heerlijk.

Op zich gaat het prima thuis, maar ik denk dat het deze ronde wel zwaarder wordt. Het wordt vroeg donker. Door het thuiswerken merk ik dat ik minder snel pauze neem. Je hebt toch de neiging om je boterhammetje achter de computer op te eten. In de zomer zat ik nog wel eens in de tuin, maar dat gaat nu ook niet meer.

Om in beweging te blijven, heb ik mezelf ten doel gesteld om dit jaar 10.000 kilometer te fietsen. De komende maanden wil ik nog 2.000 kilometer fietsen. Dat is pittig ja! Elke ochtend sta ik gewoon om 07.00 uur op. Voordat ik begin met werken – ik heb mijn eigen bedrijf Bee4GIS – fiets ik ruim 40 kilometer. Ik heb het geluk dat ik tegen de Tankenberg aan woon. Ik kan alle kanten op, zit zo in de natuur. Het is hier prachtig in Twente. Ik heb mijn beweging echt nodig. Ik moet er niet aan denken dat we in een échte lockdown terechtkomen, zoals in Spanje of Italië, en we de deur écht niet meer uit mogen.

Als onderdeel van mijn werk neem ik geregeld deel aan verschillende webinars binnen ons mooie vakgebied om toch op de hoogte te blijven van allerlei zaken. Interessant was ook het webinar op 1 september van GIN over de nieuwe ontwikkelingen binnen het vak landmeten dat georganiseerd werd door Carline Amsing en Klaas van der Hoek met medewerking van Geomaat (Jolle Jelle de Vries) en Heijmans (Pieter van Dueren den Hollander). Hierbij werd aangegeven dat we steeds meer, sneller en nauwkeurige geo-informatie moeten leveren en dat dat ook steeds beter lukt.

De ontwikkelingen in ons vakgebied volgen elkaar snel op en het is zaak om bij te blijven. Zo gaan we steeds meer van 2D naar 3D en wordt er al gesproken over 7D. Ook het gebruik van de basisregistraties neemt een vlucht en komen er allerlei nieuwe producten en diensten in de markt om de werkelijkheid en digitale omgeving zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Tevens neemt het gebruik van beeldmateriaal (luchtfoto’s i.c.m. satellietbeelden) meer toe in combinatie met machinelearning en AI-technologie. De zaak is om bij te blijven.

Ook binnen GIN willen wij hierin een rol spelen door onze leden met elkaar te verbinden. Wij zijn bezig om een platform te ontwikkelen in de ‘Gouden Driehoek’ tussen de Overheid, het Bedrijfsleven en het Onderwijs om daarin met elkaar te communiceren en elkaar te vinden. Ook de ontwikkeling naar steeds meer digitale communicatie willen wij hierin meenemen. Internationaal timmert GIN behoorlijk aan de weg en we zien uit naar de FIG-working week dat door corona dit jaar is uitgesteld naar 2021, in Nederland!

Auteurs

Afbeelding voor Henk Ensink

Henk Ensink

Henk Ensink is eigenaar van AVENTO Group. henk@aventogroup.nl

Reacties

    Gesponsorde berichten