Ga door naar hoofdcontent
CursussenGeo, Data & Design
Vista College

Geo, Data & Design

Datum27 december 2024
Aanmelden
Afbeelding Geo, Data & Design

Geo, Data & Design

Sittard, Arendstraat
BOLNiveauNiveau 4Duur3 jaarCrebo25957

Wat heb jij met data?

Data. Een saai, maar vooral vaag begrip? Niet voor jou. Jij ziet dat Geo en Data in deze tijd een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. Je vindt het dan ook leuk om data uit je omgeving te verzamelen en te analyseren. Je gaat de uitdaging aan en vertaalt data naar iets wat voor iedereen begrijpelijk is. Met de nodige creativiteit natuurlijk, want die heb je! Zo verras je consumenten en professionele gebruikers met de allerlaatste nieuwtjes en meest actuele informatie.Kortom, jouw kennis is onmisbaar.

Digitaliseer jouw wereld!

Je bent nieuwsgierig en trekt er graag op uit? Werken achter je laptop is prima, maar niet de hele dag? Je bent creatief en visueel ingesteld? Lees dan verder!

Wateroverlast, pandemieën, cameratoezicht, natuurbescherming, woningbouw, dijkbewaking, geluidsoverlast, stadsontwikkeling, bouwprojecten, en nog veel meer. Onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben. Maar ook zaken die je in kaart kan brengen, letterlijk!

Opleidingsinformatie

Bij de nieuwe opleiding tot vakexpert Geo, Data & Design houd jij je bezig met de wereld om je heen. Jij zorgt ervoor dat je de juiste gegevens verzamelt en deze visualiseert in een kaart, storymap, dashboard of infographic, zodat anderen in staat zijn al die gegevens snel te kunnen raadplegen en te analyseren. Tijdens de opleiding Geo, Data & Design krijg je te maken met vakken als cartografie, geokennis, Design en dataverwerking. Daarnaast leer je hoe je moet werken met grafische softwarepakketten.

Naast vaktheorie krijg je ook een aantal algemene vakken als Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap.

De opleiding is ingedeeld in projecten. Een project start altijd vanuit een praktijksituatie. Je werkt samen met lokale overheden en je loopt stage bij bedrijven uit de regio. Zo maak je kennis met de verschillende sectoren die data verzamelen en toepassen. Je ervaart direct hoe dynamisch de wereld van ‘geo’ in elkaar zit.

Elke dag is anders: als je even niet bezig bent met het verzamelen van data vanuit satellieten, dan ben je te vinden in de natuur of in woonwijken of landschappen. Vervolgens ga je aan de slag met het ontwerpen van topografische kaarten. Na afloop van deze opleiding heb je veel praktijkervaring opgedaan en een brede basiskennis ontwikkeld.

Voor meer informatie klik hier!