Ga door naar hoofdcontent
CursussenGeo, data & design
Lentiz Life College

Geo, data & design

LocatieSchiedam
Datum27 december 2024
Aanmelden
Afbeelding Geo, data & design

Als professional op het gebied van Geo, Data & Design werk je mee aan de digitale transformatie van de wereld. Je brengt gegevens in kaart om oplossingen te vinden voor actuele onderwerpen die te maken hebben met klimaat, duurzaamheid, leefomgeving en milieu. De data worden met de nieuwste technieken door jou verzameld en dit zet je om naar toegankelijke informatie die je presenteert. In het project heb je een belangrijke rol in het verzamelen, verwerken en visualiseren van de gegevens.

BOL niveau 4

Ben jij iemand die het leuk vindt om de wereld te onderzoeken door het verzamelen van gegevens, dit te verwerken tot informatie en de resultaten te visualiseren en te presenteren? Dit maakt je werk afwisselend. Spreekt dit je aan? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Welk niveau is het?

De opleiding Geo, Data & Design is een mbo-4 opleiding die drie jaar duurt.

Je wordt opgeleid tot…

Je wordt opgeleid tot Vakexpert Geo, Data & Design, crebo: 25841

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Geo Data & Design als je een vmbo-diploma hebt behaald in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. In de intakeprocedure wordt samen gekeken of de opleiding bij je past en of je het niveau aankunt. Daarna wordt bepaald of je wordt toegelaten.

Iets voor jou?
Geo, data & design is iets voor jou als:

  • Je zowel binnen als buiten bezig wilt zijn.
  • Je het een uitdaging vindt om van informatie een duidelijk overzicht te maken;
  • Je wil bijdragen aan het in kaart brengen van een duurzame wereld;
  • Je het leuk vindt om ICT-vaardig te worden. Je werkt met tekenprogramma’s en geografische informatie systemen;
  • Je wilt je digitaal creatief ontwikkelen;
  • Je graag met innovatieve meetapparatuur werkt, gecombineerd met de nieuwste technieken.

Wat kost deze opleiding?

Wat kost deze opleiding?

Op het mbo zijn er twee soorten kosten: lesgeld (bedrag dat je aan de overheid betaalt) en schoolkosten.

Lesgeld
Als je bij aanvang van de opleiding 18 jaar of ouder bent, dan ben je als student lesgeld plichtig. Klik hier voor actuele informatie over lesgeld.

Schoolkosten
Schoolkosten zijn de kosten die je maakt voor o.a. boeken, eventuele werkkleding en materialen. Boeken bestel je zelf en de laptop moet aan specifieke opleidingseisen voldoen, die vindt je hier:

Optionele kosten
Er zijn ook kosten die je maakt voor onderdelen van je opleiding die niet verplicht zijn om je diploma te halen. De kosten hiervan zijn niet verplicht.

Na mijn diploma!

Na mijn diploma
Als je klaar bent met de opleiding Geo Data & Design, kun je aan het werk bij verschillende instellingen of bedrijven die data verzamelen, verwerken en presenteren. Bijvoorbeeld bij een adviesbureau, natuurorganisatie, ingenieursbureau, de overheid (gemeente, provincie) en milieudiensten. In de branche zijn veel banen te vinden met baanzekerheid. Je kunt ook een aansluitende hbo-opleiding volgen zoals Geo, Media & Design of Applied Geo Information Science.

Voo meer informatie klik hier!