Ga door naar hoofdcontent
InformatieCategorie: Start-up

Categorie: Start-up

Wie heeft zich positief onderscheiden in het belang van ons vakgebied? Wie heeft een hart voor geo-informatie en is een echte ambassadeur voor ons vak? Het publiek heeft haar nominaties ingediend en de jury heeft deze drie Start-ups geselecteerd voor de Geo Prestige Award 2023.

Basetime

Basetime heeft een uniek product ontwikkelt om continu zettingen te meten. Waarom is dit bijzonder? “Ten eerste omdat dit met ongelofelijk veel focus tot stand is gekomen, waarbij zelfs alle andere activiteiten van het bedrijf naar de achtergrond zijn verdwenen. Ten tweede, omdat dit product nu wereldwijd wordt uitgerold”.

Basetime is ontstaan uit de bedrijven Richtlijn Geodesie en SODAQ. Deze start-up zag de groeiende behoefte aan meer grip op bewegingen van terreinen en objecten en is daarop ingesprongen. Het bedrijf levert een autonome oplossing die IoT en geodetische technologiën combineert. Daarmee verminderen ze de behoefte aan menskracht en het aantal kostbare menselijke fouten. Daarnaast verhoogt hun oplossing de productiviteit, duurzaamheid en veiligheid op de bouwplaats. Deze nieuwe manier van werken is dus efficiënter, nauwkeuriger én duurzamer dan de traditionele manier van werken.

De producten en diensten van Basetime worden zelf ontworpen en aangeboden als totaaloplossing, inclusief meetapparaat, database, dashboard of API en doorlopende ondersteuning. Basetime heeft als missie om met hoogwaardige, technische, precieze en betrouwbare sensoren de geodetische inwinning van nauwkeurige data wereldwijd te veranderen. Basetime heeft in zeer korte tijd een uniek product neergezet en zet hiermee Nederlandse innovatie op de wereldkaart.

Blue Team Intelligence

“Blue Team Intelligence is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een begrip binnen de veiligheidssector. Met hun werkzaamheden binnen Defensie, Politie en andere veiligheidsorganisaties zetten ze daar een stap met hun innovatieve aanpak. Daarnaast hebben ze ook maatschappelijke impact door hun bijdrage aan het Veteranen Search Team (VST). BTI is een schoolvoorbeeld voor startups met domein kennis hoe positief waarde kan worden toegevoegd aan de sector.”

Zij leveren meerdere diensten op het gebied van integrale veiligheid. Hierbij sluit de ondersteuning aan op het Informatie Gestuurd Werken, waarbij zij zich onderscheiden in het gebruik van geografische analyse en visualisatie. Ook faciliteren ze op het gebied van training en consultancy, denk hierbij aan geografische inlichtingenanalyse, prognostische kwalitatieve en kwantitatieve inlichtingenanalyse en proactief Informatie Gestuurd Werken.

Bij Blue Team Intelligence gaan ze een daarom een cruciale stap verder. Met hun onderscheidende, proactieve manier van informatiegestuurd werken op basis van indicatoren uit het heden, wordt een organisatie of bedrijf geleerd om voorspellend te denken, sturen en werken.

Daarnaast hebben ze ook maatschappelijke impact door hun bijdrage aan het Veteranen Search Team (VST): “De discrete en accurate werkwijze van Blue Team Intelligence is een absolute win bij ieder geo-gerelateerd vraagstuk. Voor ons als Veteranen Search Team geldt dat wij voorheen pas inzicht in de zoekgebieden kregen als we daadwerkelijk in het veld stonden. Blue Team Intelligence ontwikkelde daarom speciaal voor ons een applicatie waarmee wij zoekacties efficiënt kunnen plannen en monitoren. Nu weten we exact in welke omgeving we ons gaan begeven, zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op een zoekactie. De helpdesk van Blue Team Intelligence staat daarbij 24/7 voor ons klaar.”

D2WIN | Spatial Specialisten

Digital Twin | Spatial Specialisten (D2WIN) is gestart vanuit de ambitie om overheid en utillity organisaties te helpen met het realiseren van hun Digital Twin ambitie. We staan voor grote maatschappelijke opgaven die impact hebben op onze fysieke leefomgeving. Om deze opgaven met substantiële impact aan te kunnen pakken is de Digital Twin van essentieel belang.

D2WIN heeft de overtuiging dat elke organisatie behoefte heeft aan een ‘eigen’ Digital Twin als digitale kopie van de werkelijkheid. Zij leveren de benodigde expertise en capaciteit om de hiervoor benodigde (ruimtelijke) data integraal beschikbaar te maken en met gebruik van passende IT componenten (o.a. analyse, visualisatie) het inzicht te bieden om tot beter onderbouwde en gedragen besluitvorming te komen.

De digitale transformatie heeft door het integreren van technologie en digitale oplossingen in alle aspecten van een organisatie grote impact. Vanuit de visie van D2WIN is het kunnen benutten van de volledige potentie van een Digital Twin als virtuele kopie van de werkelijkheid hierbij essentieel voor organisaties die blijvend onderscheidend willen zijn. Als Digital Twin | Spatial Specialisten bouwen ze samen met hun klanten aan de Digital Twin en ontsluiten we de waarde van data gedurende de gehele levenscyclus van een asset. Met de Digital Twin streven we naar een beter begrip van de werkelijkheid, de verschillende toekomstige mogelijkheden en de impact hiervan.