Ga door naar hoofdcontent
InformatieGIN-NCG Scriptieprijs

GIN-NCG Scriptieprijs

GIN-NCG Scriptieprijs 2023 | Gesloten voor inzending 

De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs komen net afgestudeerden in de picture te staan. Opleidingscoördinatoren van geo-gerelateerde HBO- en WO opleidingen, kunnen per opleiding twee scripties insturen. Een vakjury, bestaande uit Arnold Bregt (Wageningen Universiteit), Peter Kaspers (Aeres Hogeschool), Hiddo Velsink (Adviesbureau Hiddo) zal de inzendingen beoordelen en een winnaar van een bachelor- en masterscriptie kiezen. 

Wie mag er meedoen?

Alle opleidingen op zowel HBO/WO bachelors en masters mogen per geo-gerelateerde opleiding 2 scripties van het studiejaar 2022-2023 insturen die zij willen voordragen voor de scriptieprijs. 

Phd scripties zijn uitgesloten. Het NCG heeft al een prijs voor Nederlands Phd onderzoek. Dit zijn de Tienstra Onderzoeksprijs die eens per twee jaar wordt uitgereikt en de Otto von Gruber Award die eens er vier jaar internationaal wordt uitgereikt. 

Hoe wordt een scriptie voorgedragen?

De docenten/opleidingscoördinatoren ontvangen hiervoor een mail van het GIN en het NCG.  Zij kunnen maximaal 2 kandidaten voorgedragen via onderstaand formulier. 

In de voordracht is het verplicht een link toe te voegen naar de digitale versie van de scriptie. 

Insturen kan tot 25 september 2023

Ben je student en wil je meedoen met de GIN-NCG-Scriptieprijs? Je kunt je helaas niet zelf inschrijven. Wel kun je natuurlijk je opleidingscoördinator attenderen op de prijs en aangeven waarom jij vindt dat je een goede scriptie hebt geschreven! 

Moet je lid zijn van GIN?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet! Alle afgestudeerden van 2022-2023 mogen meedoen met de GIN-NCG-Scriptieprijs. 

Wie gaat dit beoordelen?

Een deskundige jury zullen de inzendingen eerst onafhankelijk van elkaar beoordelen. Daarna gaan zij in beraad om de top 3 te selecteren voor zowel de bachelor- als master-scripties. Op basis van een nieuwe beoordelingsronde van iedere top 3 zullen de juryleden de winnaars (bachelor en master) kiezen. Let op: er zal 1 winnaar per bachelor- en masterscriptie uitkomen 

Wanneer wordt het uitgereikt?

Tijdens de GIN ALV op 22 november vindt de bekendmaking en uitreiking van de GIN-NCG-Scriptieprijs plaats. 

Prijs

  • Een cheque van maar liefst € 500,-. Deze wordt ter beschikking gesteld door het NCG. 
  • Een artikel over de scriptie in het magazine Geo-Info.