Ga door naar hoofdcontent
InformatieGIN-NCG Scriptieprijs

GIN-NCG Scriptieprijs

GIN-NCG Scriptieprijs 2024

De zoektocht naar de beste scriptie is opgezet om nieuw talent te ontdekken en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs worden pas afgestudeerden in de spotlight gezet.

Opleidingscoördinatoren van geo-gerelateerde HBO- en WO-opleidingen kunnen per opleiding twee scripties insturen. Een vakjury, bestaande uit Arnold Bregt (Wageningen Universiteit), Peter Kaspers (Aeres Hogeschool), en Hiddo Velsink (Adviesbureau Hiddo), zal de inzendingen beoordelen en een winnaar kiezen voor zowel de beste bachelor- als masterscriptie.

Wie mag er meedoen?

Alle HBO- en WO-opleidingen mogen per geo-gerelateerde bachelor- en masteropleiding twee scripties van het studiejaar 2023-2024 insturen voor de scriptieprijs.

PhD-scripties zijn uitgesloten van deelname, aangezien het NCG al een prijs heeft voor Nederlands PhD-onderzoek. Dit zijn de Tienstra Onderzoeksprijs, die eens per twee jaar wordt uitgereikt, en de Otto von Gruber Award, die eens per vier jaar internationaal wordt toegekend.

Hoe wordt een scriptie voorgedragen?

Docenten/opleidingscoördinatoren ontvangen hiervoor een e-mail van zowel GIN als NCG. Zij kunnen maximaal 2 kandidaten voordragen via het onderstaande formulier.

Bij de voordracht is het verplicht een link toe te voegen naar de digitale versie van de scriptie.

Insturen kan t/m vrijdag 13 september 2024

Ben je student en wil je meedoen aan de GIN-NCG Scriptieprijs? Helaas kun je je niet zelf inschrijven. Wel kun je natuurlijk je opleidingscoördinator attent maken op de prijs en uitleggen waarom jij vindt dat jouw scriptie de moeite waard is om in te sturen!

Moet je lid zijn van GIN?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet! Alle afgestudeerden van 2023-2024 mogen meedoen aan de GIN-NCG Scriptieprijs.

Wie gaat dit beoordelen?

Een deskundige jury zal de inzendingen eerst onafhankelijk van elkaar beoordelen. Daarna zullen zij gezamenlijk overleggen om de top 3 te selecteren voor zowel de bachelor- als masterscripties. Op basis van een nieuwe beoordelingsronde van elke top 3 zullen de juryleden de winnaars (zowel voor bachelor als master) kiezen. Let op: er zal slechts één winnaar per bachelor- en masterscriptie worden gekozen.

Wanneer wordt het uitgereikt?

Tijdens de GIN Awards uitreiking op de avond van 25 november vindt de uitreiking van de GIN-NCG-Scriptieprijs plaats. 

Prijs

  • Een cheque van maar liefst € 500,-. Deze wordt ter beschikking gesteld door GIN en het NCG. 
  • Een artikel over de scriptie in het magazine Geo-Info. 

Inzending GIN-NCG Scriptieprijs 2024

De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs komen net afgestudeerden in de picture te staan. Opleidingscoördinatoren van zowel geo-gerelateerde HBO- en WO bachelors en masters, kunnen twee scripties per opleiding insturen.

Mijn naam(Vereist)
Check of je e-mailadres juist is weergegeven.
Ik nomineer deze student
Check of je e-mailadres juist is weergegeven.
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
Maak in maximaal 500 woorden duidelijk waarom jullie opleiding ervoor kiest deze scriptie te nomineren.
Ik nomineer deze student
Check of je e-mailadres juist is weergegeven.
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
Maak in maximaal 500 woorden duidelijk waarom jullie opleiding ervoor kiest deze scriptie te nomineren.