Ga door naar hoofdcontent
Nieuws10 jaar PDOK: ‘De Grote Geodata Experience’

10 jaar PDOK: ‘De Grote Geodata Experience’

Dinsdag 21 maart 2023

Van mosselvanginstallaties tot monumenten en van fietsroutes tot no-fly zones; al tien jaar lang maakt PDOK open geodatasets van de overheid toegankelijk; betrouwbaar, beschikbaar en geheel kosteloos. Niet voor niets telt PDOK via webservices en downloads op een doorsnee dag zo’n 87 miljoen datacalls. Onder de gebruikers bevinden zich overheden, bedrijven, webdevelopers, GIS-specialisten, onderwijs, particulieren en vele anderen.

PDOK (voluit ‘Publieke Dienstverlening Op de Kaart’) werd in 2013 opgericht als een samenwerking tussen het Kadaster, Rijkswaterstaat, Geonovum en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Economische Zaken en Klimaat (EZK). Sinds 2018 exploiteert het Kadaster het dataportaal PDOK zelfstandig in opdracht van BZK.

Om het jubileum te vieren, organiseert PDOK op 12 september het congres ‘De Grote Geodata Experience.’ Het wordt een event voor de hele geodata-keten, van data-aanbieder tot en met data-afnemer. PDOK wil op dit event kennis en ervaringen delen. Zo zijn er workshops en presentaties, met info over ontwikkelingen in relatie tot overheidsgeodata, standaarden, datagroei en vele andere onderwerpen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *