Ga door naar hoofdcontent
NieuwsActiviteiten op 21 maart: Global Surveyors Day

Activiteiten op 21 maart: Global Surveyors Day

Donderdag 14 maart 2024Afbeelding Activiteiten op 21 maart: Global Surveyors Day

Op 21 maart 2024 is het de wereldwijde dag van de landmeter, oftewel Global Surveyors Day.

Dit initiatief begon als Europees fenomeen in 2012. Sinds 2018 promoot de Council of European Geodetic Surveyors (CLGE)  Global Surveyors’ Day samen met het Amerikaanse NSPS. Steeds meer mensen ‘vieren’ het. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door de Pan American Association of Surveying and Topography Professionals (APPAT).

Twee keer

Dit virtuele evenement wordt twee keer georganiseerd om maximale deelname in alle tijdzones mogelijk te maken. De sessieduur zal ongeveer 75 – 90 minuten zijn. Er zijn wereldwijd 1.000 beschikbare plaatsen per sessie, wacht daarom niet te lang met registreren.

Meedoen

Meld je aan voor één of beide sessies en je krijgt een gepersonaliseerde Zoom-link:
16.00 – 17.30 CET 21 maart

00.00 – 01.30 CET 22 maart

Neem deel aan de CLGE GSD-fotowedstrijd

In 2023 vierden landmeters uit de drie Baltische staten de Global Surveyors’ Day met een fotowedstrijd. In 2024 heeft CLGE besloten dit evenement uit te breiden en deelname van elke Europese landmeter mogelijk te maken. Elke landmeter kan op 21 maart zo goed mogelijke foto’s maken van hun werk. Elke landmeetkundige activiteit of interessant landschap kan worden gefotografeerd, buiten in de natuur, op een bouwplaats, op kantoor, enzovoorts. Upload uw foto, tag de locatie op de kaart, voeg de naam van de site toe, de actie die u uitvoert en een korte opmerking. Upload de foto’s binnen een week na de Global Surveyors’ Day, dus tot 28 maart 2024. Een onafhankelijke jury stelt een ranglijst op en CLGE zal symbolische prijzen uitreiken voor de drie beste.

Registratie

Houd er rekening mee dat de organisatoren deelnamecertificaten voor een maximale duur van 1,5 uur afleveren. Als uw werkgever deze certificaten voor voortgezette professionele ontwikkeling accepteert, moet u uw identificatienummer toevoegen aan uw registratie als u een certificaat nodig heeft. Elke deelnemer ontvangt een gepersonaliseerde link. Bekijk en download de officiële evenementflyer voor volledige details over het programma, de tijden en hoe u zich kunt registreren, of registreer u eenvoudigweg rechtstreeks via de onderstaande link.