Ga door naar hoofdcontent
NieuwsAtlas van de Aarde beschrijft geschiedenis aarde én mens

Atlas van de Aarde beschrijft geschiedenis aarde én mens

Donderdag 24 augustus 2023

De nieuwe Atlas van de aarde en de mens van Christian Grataloup beschrijft voor het eerst de geschiedenis van de aarde en de geschiedenis van de mens samen in één boekwerk. Van de oerknal tot nu; de nieuwste ontdekkingen uit de archeologie, biologie, aardrijkskunde en geschiedenis worden in deze atlas gecombineerd.

Christian Grataloup is geograaf en emiritus-hoogleraar Geografie aan de Université Diderot in Parijs. In Frankrijk wordt hij ook wel beschouwd als de meest historisch onderlegde geograaf. In 2020 verscheen van hem de Atlas van de wereldgeschiedenis, een veelgeprezen uitgave waarvan in Nederland alleen al meer dan 35.000 exemplaren zijn verkocht.

In zijn nieuwe atlas vertelt Grataloup meeslepend over zaken als platentektoniek, vulkanisme en de atmosfeer, en maakt duidelijk dat wij als mensen grote invloed hebben op de leefbaarheid van de planeet en onze eigen toekomst. Het resultaat is een indrukwekkend naslagwerk met maar liefst 300 kaarten, elk voorzien van een verhelderende tekst met fascinerende achtergronden en inzichten. De Nederlandse uitgave verschijnt bij Nieuw Amsterdam bevat een voorwoord van Louise Fresco, voormalig voorzitter van Wageningen University & Research.

De Atlas van de aarde en de mens ligt op 1 november in de boekhandel en is al eerder online te bestellen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *