Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBekroond: ‘Best gelezen artikel’ uit Geo Info over Geodatafundament

Bekroond: ‘Best gelezen artikel’ uit Geo Info over Geodatafundament

Woensdag 21 juni 2023Afbeelding Bekroond: ‘Best gelezen artikel’ uit Geo Info over Geodatafundament

Het beste gelezen artikel uit de Geo Info van het afgelopen 12 maanden is ‘Naar een gezamenlijk geodatafundament’ van Ruud van Rossem.

GIN Zomer BBQ

Dat werd vandaag (21 juni) bekend gemaakt tijdens de GIN Zomer BBQ, aan het eind van de eerste GeoBuzz-dag. De prijs voor het best gelezen artikel wordt jaarlijks uitgereikt om waardering uit te spreken voor het belangrijke werk dat alle redacteuren van de Geo-Info telkens weer verrichten.

Met behulp van data uit Google Analytics is bekeken welk artikel het meest gelezen werd in de afgelopen maanden. Dat bleek het artikel van Ruud te zijn. Hij is Algemeen Programmamanager van Zicht op Nederland – Datafundament (voorheen DiSGeo) bij het ministerie van BZK en beschrijft in het artikel het hoe en waarom van het verder versterken van het Geodatafundament. Dat moet ervoor zorgen dat geodata in samenhang is te gebruiken en te delen, met een daarbij behorende infrastructuur. Zoals mooi gezegd in het artikel: “Voor het maken van verstandige ruimtelijke keuzes is goed zicht op veranderend Nederland nog nooit zó cruciaal geweest.”

Het artikel van Ruud van Rossem is (ook voor niet-leden) nog te lezen op de website van Geo-Informatie Nederland.

Bekijk hier de aftermovie van de eerste Geobuzz-dag, de Zomer BBQ en de prijsuitreiking:

De aftermovie van het studentenprogramma op de tweede Geobuzz-dag (22 juni) is te vinden op het YouTube kanaal van Geo-Informatie Nederland.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *