Ga door naar hoofdcontent
NieuwsCadac organiseert webinars over Omgevingwet

Cadac organiseert webinars over Omgevingwet

Dinsdag 11 april 2023

Veel gemeenten houden hun hart vast. Na zes jaar wikken en wegen, vier keer uitstel en felle debatten heeft de Eerste Kamer ingestemd met de officiële invoering van de Omgevingswet. Vanaf 1 januari 2024 worden 26 wetten en vele honderden regels samengevoegd tot één wet. Er zijn dus inmiddels minder dan negen maanden te gaan voordat de Omgevingswet realiteit is.

Wetten en regelingen samenvoegen, nieuwe software in gebruik nemen en een nieuwe manier van werken; het vergt het uiterste van de vaak toch al overbelaste gemeentelijke RO-afdelingen. Ook adviesbureaus moeten aan de slag met hun werkprocessen en systemen. Het onderbrengen van alle data in één plan en de koppeling met het landelijke Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), een enorme database met wetten, regels, juridische aspecten, kost tijd en middelen. Ook het trainen van de medewerkers en de communicatie met adviesbureaus en andere externe partijen zal veel energie en tijd vergen. Afwachten is dan ook geen optie.

Als specialist geo-informatie, met een groot aantal Nederlandse gemeenten als partners, maakt Cadac succesvolle implementatie van de Omgevingswet mogelijk. Met de eigen plansoftware, NedOmgeving, kan Cadac als één van de eersten doorlopend omgevingsdocumenten wijzigen. De eerste ervaringen van de partners waarmee de software wordt ontwikkeld zijn positief. Maar van een plug-and-play-oplossing die voor iedereen werkt, is nog geen sprake.

In de aanloop naar 1 januari organiseert GIN-parter Cadac een webinarserie waarin een aantal belangrijke thema’s wordt besproken die interessant zijn voor iedereen die meer wil weten van de Omgevingswet, Omgevingsplan, DSO en de rol van planbeheerder. Kijk op de website van Cadac en in de agenda van deze website voor meer informatie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *