Ga door naar hoofdcontent
NieuwsCarline Amsing benoemd tot Verenigingsdirecteur GIN

Carline Amsing benoemd tot Verenigingsdirecteur GIN

Vrijdag 24 maart 2023

Carline Amsing is benoemd tot de nieuwe Verenigingsdirecteur van Geo-Informatie Nederland. Zij gaat zich ter ondersteuning van het bestuur bezighouden met de interne organisatie van de vereniging en diverse evenementen, en met het uitvoeren van de beleidsdoelstellingen.

“De Verenigingsdirecteur kan het bestuur ondersteunen bij de besluitvorming, maar ook actief invulling geven aan de uitvoering van activiteiten en ook leden daarvoor enthousiast maken”, zegt GIN-voorzitter Ron Rozema.

Carline is een bekend gezicht bij Geo-Informatie Nederland. Eerder was zij actief lid van Jong GIN en later bestuurslid. “Haar profiel sluit heel mooi aan op wat wij in een Verenigingsdirecteur zoeken: een geo-achtergrond, kennis van de vereniging en flexibele beschikbaarheid”, zegt Ron. “Haar vaste baan als Adviseur Geo-Informatie bij het Ministerie van Defensie heeft ze hiervoor opgezegd. Het is dus een bewuste keuze.”

Carline Amsing: “Als directeur ga ik me bezighouden met het professionaliseren van de organisatie, zodat we verder kunnen groeien, meer bedrijven en organisaties aan ons binden en dé onmoetingsplek binnen de geosector kunnen zijn waar leden zich verbonden mee voelen.”

Binnenkort publiceren we een interview met Carline Amsing over haar ambities in de nieuwe functie.

Foto bovenaan: voorzitter Ron Rozema verwelkomt Carline Amsing als Verenigingsdirecteur van GIN.

Reacties

 • Ellen Loopstra
  21 maart 2023

  Gefeliciteerd Carline!

  Fijn een vrouw aan het hoofd van een Geo-Vereniging. Helemaal in tijden dat ‘de mens’ in het geheel der techniek steeds meer centraal komt te staan. Het lijkt erop dat het feminine benadering steeds meer (h)erkenning krijgt. Gelukkig.

  Na decennia opgedane Geo-ervaring zijn waarin ik vele rollen gehad heb, constateer ik dat de ‘masculine’ denkwijze langzaam verandert. Met het doel hèt verschil te willen maken door niet de techniek maar juist ‘de mens’ centraal te stellen richt ik me de afgelopen 12 jaar als zelfstandig ondernemer op talent-alignment, team-alignment en business-IT-alignment met het doel èn de mens èn hun business tegelijkertijd te boosten. Mocht ik iets kunnen betekenen voor GIN en de mooie mensen in het fantastische Geo-vak hoor ik het graag.
  Maak er moeiteloos iets moois van.
  Warme groet, Ellen Loopstra

 • Etienne
  22 maart 2023

  Beste Carline,

  Van harte gefeliciteerd met je aanstelling tot directeur van Geo Informatie Nederland.
  Mooi om te zien hoe de vereniging groeit en haar ambities kracht bijzet met jou als directeur. Veel succes !!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *