Ga door naar hoofdcontent
NieuwsCongresbundel ‘Omgevingswet als stip op de horizon’ aangeboden aan Ministerie BZK

Congresbundel ‘Omgevingswet als stip op de horizon’ aangeboden aan Ministerie BZK

Maandag 27 februari 2023

Marjolein Jansen, directeur-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, nam begin februari de congresbundel over de Dag van de Omgevingswet 2022 in ontvangst.

Met een lange aanloop komt de Omgevingswet toch echt steeds dichterbij. Tijdens het congres, dat op 6 oktober 2022 werd georganiseerd door VVM netwerk van Milieuprofessionals, lag de nadruk dan ook op de implementatie en uitvoering van de wet.

Goed werkbaar

Gedeputeerde Huib van Essen noemt het in de bundel positief dat de rijksoverheid de regie op de ruimte herneemt. Volgens hem gaat dat prima samen met de lokaal gerichte Omgevingswet, waarin participatie van burgers centraal staat. Ook Jan van den Broek, beleidssecretaris bij VNO-NCW, is positief geluid: de wet is eenvoudiger én beter dan de huidige 150 wetten en regels die zij vervangt. Rosemarie Bastianen, voormalig programmadirecteur Eenvoudig Beter bij het Ministerie van BZK, beschrijft hoe de Rijksoverheid gaat helpen om de diverse ruimtelijke opgaven te stapelen en te verbinden, met de programma’s NOVEX en Mooi Nederland.

Naast de bijdragen van de keynote speakers bevat de congresbundel ook de conclusies uit de deelsessies die tijdens de dag werden gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Een gedrukt exemplaar van de congresbundel is voor € 15,- (incl. verzendkosten) te bestellen via bureau@vvm.info o.v.v. ‘Omgevingswet 2022’. De digitale versie is hier gratis te downloaden.

De eerstvolgende Dag van de Omgevingswet is op 5 oktober 2023.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *