Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeef je mening over het Raamwerk Geo-standaarden

Geef je mening over het Raamwerk Geo-standaarden

Donderdag 23 maart 2023

Het Raamwerk Geo-standaarden is in maart 2023 geactualiseerd. Van 17 maart tot en met 27 april 2023 ligt de bijgewerkte versie ter consultatie.

Standaarden zijn nodig om geodata uit te kunnen wisselen, te kunnen vinden, te kunnen beoordelen en begrijpen, om deze data te kunnen visualiseren èn om deze toe te kunnen passen. De standaarden en uitgangspunten waarop de nationale geo-informatie infrastructuur is gefundeerd, worden beschreven in het Raamwerk Geo-standaarden.

Dit Raamwerk bevat een actueel overzicht van de internationale standaarden en de daarop voortbordurende Europese en Nederlandse profielen. Deze standaarden zijn beschreven in de hoofstukken Informatiemodellen, Visualisatie, API’s, Uitwisselformaten, Metadata en Coördinaatreferentiesystemen.

Het nieuwe Raamwerk is online te bekijken op docs.geostandaarden.nl. De Normcommissie Geo-Informatie vraagt om reacties op deze versie. Helpt dit Raamwerk? Wat ontbreekt er nog? Wat vraagt om nadere toelichting? Reageren kan via het online consultatieformulier.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *