Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDATALESS

DATALESS

Dinsdag 28 juni 2022

De 10e Land Administration Domain Model Workshop heeft plaatsgevonden van 31 maart tot en met 2 april 2022 in Dubrovnik (Kroatië). Samen met het 7e Kroatische congres over het Kadaster was de belangstelling heel groot: ruim 250 deelnemers, deels op locatie en deels online, hadden zich aangemeld. Er waren 21 inzendingen geselecteerd voor een presentatie, en daarnaast waren er 4 live demo’s.

Het is duidelijk dat LADM standaard ISO 19152:2012 steeds meer erkenning krijgt. Inmiddels zijn er al ruim 40 landenprofielen gemaakt, wat heeft geresulteerd in zo’n 10 landen die LADM nu operationeel gebruiken. Schotland is een van de landen met een operationeel LADM-systeem. Tijdens de workshop werd daar in meerdere voordrachten aandacht aan besteed: van theoretische principes tot praktische realisatie. Verder was de aandacht voor de implementatie van LADM opvallend, met aspecten als: hoe codelijsten te representeren, hoe kadastrale metingen uit te wisselen en hoe BIM-/ IFC-modellen te gebruiken. Deze aandacht sluit heel goed aan bij de LADM-revisie die nu aan de gang is; de artikelen gepresenteerd tijdens de workshop dragen zo bij aan de ontwikkeling van de toekomstige versie van LADM.

LADM2022 Workshop on-site deelnemers.

Alle artikelen zijn opgenomen in de proceedings, die zijn te vinden op de LADM-workshop-website: isoladm.org/LADM2022Workshop.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *