Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDATALESS

DATALESS

Dinsdag 28 juni 2022

In de NWO-NSF China-oproep voor onderzoeksvoorstellen is het voorstel DATALESs (DATA-analytics for enhanced operation of Local Energy Systems from cyber-physical-social perspectives) geselecteerd.

De projectleider is prof. dr. Peter Palensky van de TU Delft (faculteit EWI). Het consortium omvat naast de TU Delft de volgende partners: De Haagse Hogeschool, Geodan, PEPITe S.A. (België) en de Chinese partners Tsinghua Universiteit, Zhejiang Universiteit en de Jibei Power Exchange Center Ltd. Co.

De TU Delft heeft twee promotieplaatsen in dit project, waarvoor nu de selectie­procedure loopt. Een van de promovendi komt bij Bouwkunde, GIS-technologie te werken, aan het realiseren van een ‘Green building Digital Twin’ ten behoeve van energiemanagement van een cluster gebouwen. Om de emissiereductiedoelstellingen voor 2030 van het Klimaatakkoord van Parijs te halen, vereisen de Nederlandse en Chinese overheid een actieve deelname van alle gebruikers van energiesystemen. Alleen door goede coördinatie van de energieopwekking en verbruik kunnen we zorgen voor een veilige energievoorziening tegen minimale kosten.

In dit project stellen we voor om verschillende gegevensbronnen te gebruiken in combinatie met geavanceerde AI- en technische methoden om dit vereiste coördinatieniveau te bereiken. We zullen ook nieuwe begripsmethoden ontwikkelen voor de acceptatie van hernieuwbare technologie door huishoudens.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *