Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFIG Working Week 2024 in Ghana

FIG Working Week 2024 in Ghana

Maandag 30 oktober 2023

De jaarlijkse FIG Working Week 2024 van de Internationale Federatie van Landmeters vindt plaats van 19 t/m 24 mei in de Ghanese hoodstad Accra. Het thema is ‘Jouw wereld, onze wereld: Een veerkrachtig milieu en duurzaam beheer van hulpbronnen voor iedereen.’

Landmeters worden in Ghana nog wel eens gezien als een sluitpost van de (bouw)begroting. Bij sommige projecten wordt vanwege de kosten gekozen voor ongediplomeerde, of zelfs helemaal geen landmeters. Dat is te zien aan de lukrake infrastructurele ontwikkeling in Ghana, met als resultaat aanhoudende overstromingen na regenval en instortingen van gebouwen, vooral in de stedelijke gebieden zoals Accra en Kumasi (bron: FIG, 2020) . De Ghana Institution of Surveyors (GhIS) en de Survey and Mapping Division (SMD) van het Ghanese Kadaster proberen hier verbetering in te brengen. De komst van de FIG Working Week 2024 wordt gezien als een erkenning van hun streven om het vak meer aanzien te geven.

De conferentie verwelkomt de voorhoede van de internationale geospatiale technologie en duurzaam resource management en biedt deelnemers de kans om in contact te komen met gelijkgestemde professionals, experts en besluitvormers van over de hele wereld.

Beeld bovenaan: De organisatoren uit Ghana onder leiding van Benito Owusu Bioh, onderminister van Land en Natuurlijke Hulpbronnen, en Manu Adabor, voorzitter van de Parlementscommissie voor Land en Bosbouw met de FIG vlag.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *