Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDiane Dumashie gekozen tot nieuwe voorzitter FIG

Diane Dumashie gekozen tot nieuwe voorzitter FIG

Vrijdag 16 september 2022Afbeelding Diane Dumashie gekozen tot nieuwe voorzitter FIG

Dr. Diane Dumashie is op het FIG Congres 2022 in Warschau voor de komende vier jaar gekozen als nieuwe voorzitter van de FIG, de grootste internationale vereniging voor het geospatiale en landmeetkundige beroep. De vice president is nu Winnie Shiu, National Society of Professional Surveyors NSPS, USA.

In een interview met GIM International eerder dit jaar sprak Dumashie over de toekomst van het landmeetkundige beroep , de rol die FIG zou moeten spelen binnen de geospatiale gemeenschap en hoe de sector met kennis en innovatie betrokken kan raken bij het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatactie, snelle verstedelijking, milieu- en grondstoffenbeheer, technologische revolutie en demografische ontwikkelingen.

“Om een leidende rol in de samenleving te kunnen blijven spelen, moeten wij bereid zijn te innoveren, ons aan te passen en het voortouw te nemen bij het inspelen op veranderingen”, zei ze. “Het vereist van landmeters dat ze in staat zijn zich aan te passen. Mensen werken nu op manieren die we ons enkele tientallen jaren geleden nog niet hadden kunnen voorstellen. (..) We moeten het vertrouwen krijgen van onze belanghebbenden en de samenleving en een duurzame beroepsorganisatie zijn voor de 21e eeuw. Dit roept de vraag op of onze beroepsgroep bereid en weerbaar is om zich in te zetten voor de ontwikkeling van een betere wereld voor de samenleving en de planeet.”

Kijk op de website van GIM International voor meer informatie en het volledige interview.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *