Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDigital Twins voor de fysieke leefomgeving

Digital Twins voor de fysieke leefomgeving

Dinsdag 21 juni 2022Afbeelding Digital Twins voor de fysieke leefomgeving

Digital Twins gaan ervoor zorgen dat de Vierdaagsefeesten in Nijmegen veiliger kunnen worden georganiseerd. In het Fieldlab Grootschalige Evenementen Nijmegen werken verschillende organisaties intensief samen aan een innovatief 3D-model van de stad.

In de ‘digitale tweelingstad’ zijn alle relevante voorwaarden en data vanuit verschillende systemen gekoppeld. Zo kan een organisator zijn evenemententerrein realistisch inrichten, rekening houdend met de regels voor zijn vergunningaanvraag. Een vergunningverlener kan het plan op deze manier efficiënter en beter toetsen aan de geldende eisen en voorwaarden.

Het is één van de boeiende onderwerpen die voor het voetlicht komen tijdens de kennissessie van Geosamen | Wijs met locatie op 5 juli in het Provinciehuis in Utrecht (foto). De dag zit tjokvol met presentaties over Digital Twins voor de fysieke leefomgeving, zoals: 3D in de provincie Utrecht, Digital Twins voor gezond stedelijk leven, Digitale innovaties en publieke waarden, Referentie architectuur en participatietrajecten in Rotterdam.

Beeld: Ivo Antonie de Rooij/Shutterstock

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *