Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDoe mee met de Mapathon van Artsen Zonder Grenzen

Doe mee met de Mapathon van Artsen Zonder Grenzen

Dinsdag 9 mei 2023

De hulpverlenders van Artsen Zonder Grenzen verrichten wereldwijd belangrijk werk; vaak in afgelegen gebieden die nog niet goed in kaart zijn gebracht. Zorg dat ze de weg vinden, door mee te doen aan een van de Mapathons! Deze week, op donderdag 11 mei, is de eerstvolgende. Daar zijn nog plaatsen vrij.

Bij zo’n Mapathon maken vrijwilligers op basis van satellietfoto’s actuele en gedetailleerde kaarten van de gebieden waar hulp nodig is. Iedereen die de beschikking heeft over een laptop (of computer), een muis en internet kan meedoen. Na een korte uitleg en introductie van het programma, kun je zelf aan de slag. Onze ervaren mappers leren je gaandeweg de fijne kneepjes van het mappen. Er is altijd ruimte om je vragen te stellen. Om een goede begeleiding te kunnen garanderen, is er een maximum aan het aantal deelnemers.

Deze begeleiding wordt verzorgd door Missing Maps, een internationaal initiatief van Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT).

Meld je aan voor een (of meer) van de volgende Mapathons:

 • DONDERDAG 11 MEI 2023
  Live van 18.00 – 20.00 uur
 • DINSDAG 10 OKTOBER 2023
  Online van 19.00 – 21.00 uur
 • DONDERDAG 16 NOVEMBER 2023
  Live van 18.00 – 20.00 uur

De live sessies zijn op het kantoor van Artsen Zonder Grenzen: Plantage Middenlaan 14, 1018DD Amsterdam. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Aan de online mapathons kun je meedoen vanaf je bank, aan de keukentafel of je maar wilt.

Reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *