Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDriedaagse hackathon: concrete, kansrijke satelliettoepassingen voor Ministerie IenW

Driedaagse hackathon: concrete, kansrijke satelliettoepassingen voor Ministerie IenW

Dinsdag 18 juni 2024

Wat gebeurt er als je verschillende teams drie dagen laat ‘hacken’ om met behulp van satellietdata maatschappelijke vraagstukken op te lossen? Dat werd duidelijk tijdens de finale van de Geo-Data Fusion Hackathon op 17 juni 2024.

Tijdens dit inspirerende evenement werkten acht teams van meer dan veertig getalenteerde ‘hackers’ samen met experts aan innovatieve oplossingen voor uitdagingen zoals het beter benutten van parkeerplekken, de ecologische impact van windparken op zee en de verbetering van onze bodemkwaliteit. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseerde deze Geo-Data Hackathon bij het LEF future center in Utrecht, in samenwerking met Social Hackathon, NL Space Campus, Rijkswaterstaat en het NSO – Netherlands Space Office.

Winnaars

De winnaars, Team SoilSpectrum, en de runner-up, Team ParkSense, presenteerden indrukwekkende prototypes die laten zien hoe satellietdata onze openbare ruimte kunnen transformeren. Zij worden uitgenodigd om een voorstel in te dienen bij NSO – Netherlands Space Office en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om hun concept verder te ontwikkelen.

Jasper van Loon, directielid van het NSO: “Deze hackathon trekt veel mensen van buiten de ruimtevaart. Zij kijken met een frisse blik naar wat je allemaal met satellietdata kunt doen en verzinnen oplossingen waar we misschien eerder nog niet aan hadden gedacht. Wij gaan samen met IenW en de winnende teams in gesprek om te kijken hoe ze hun idee verder kunnen uitbouwen tot een toepassing die daadwerkelijk in de praktijk kan worden gebruikt.”

Lees meer in dit artikel

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *